“Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, Sinop'ta fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Tarım ve İnsan Konulu"  fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler Aşıklar Caddesinde 5-7 Mayıs  tarihleri arasında sergilenecek. 

Aşıklar Caddesinde düzenlenen sergiye; Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Sezai Aydın, MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, Sinop Merkez Muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gerçekleştirilen serginin açılış töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Sezai Aydın Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin, tarım ve toprağın önemini vurgulayarak sosyal - bireysel farkındalık yaratmak amacı ile düzenlendiğini aktardı. Aydın; “Tarımın istikrarlı olması Ülke ve kamuoyunda bu konunun gündeme getirilerek toplumda bu alanda farkındalık yaratmak, tarımın insan ve tarihi-kültürel bağlarını güçlendirmek için yapılmaktadır. Tarım ve Fotoğraf yarışması 2009 yılından beri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Denizbank sponsorluğunda genel, çiftçi, aile çiftçiliği, öğrenci, gıda tarım ve hayvancılık çalışanları ve Denizbank çalışanları kategorilerinde olmak üzere toplam 6 kategoride yapılmaktadır. Bu yarışmada tarım ve hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, çiftçi, köylü ve köy hayatına dair faaliyetleri içeren konulardaki resimler yarışmaya katılarak değerlendirilmektedir. Bu yarışma sonucunda dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller verilmektedir. Yapılan bu yarışma sonucunda sergilenmeye değer bulunan resimler belirli program dahilinde tüm Türkiye’de kamuoyunun beğenisine sunulmak üzere sergilenmektedir” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra katılımcılara sergideki resimler hakkında bilgiler verildi. Program davetlilere sunulan ikramlar ile sona erdi.       



Editör: Vitrin Haber