Yaklaşık iki yıldır Sinop'ta çeşitli dallarda hizmet veren Hayrat Vakfı, Osmanlıca kurslarını yeni dönemde tekrar açıyor. 

Özellikle Osmanlıcanın son zamanlarda gündemde olmasıyla yeniden açılacak kurslara kayıtların daha fazla olacağını düşündüklerini söyleyen Osmanlıca Kurs Hocası ve Hayrat Vakfı Sinop İl Temsilcisi Muhammet Güzel ile Vakıf İl Koordinatörü Hasan Yener, Osmanlıca öğrenmek isteyen tüm Sinopluları kursa beklediklerini söyledi. 

Osmanlıca Kurs Hocası ve Hayrat Vakfı Sinop İl Temsilcisi Muhammet Güzel açıklamasında; "Öncelikle Osmanlıca bir dil değil bir yazı türüdür. Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Halbuki yeni neslimiz kim bilir hangi dedesinden kalmış bir kitap veya eski bir tapu senedinin, bir paranın, bir çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi, ya da belki her gün altından geçtiği üniversite giriş kapısında yazılı olan Osmanlıca metnin gerek muhteva gerekse estetik zevkini yudumlamaktan mahrumdur. Kendi memleketimizde ecdadımızın her zaman şeref duyduğumuz bin yıllık şanlı bir tarih koridorundan bizlere armağan ettikleri sayısız güzide eserler bugün fikri ve estetik boyutta çoğumuza maalesef bir turiste olduğu kadar uzak, anlamsız ve yabancıdır. Bu yabancılığı gidermek ve bu manevi mirasa sahip çıkabilmek için Sinoplu hemşehrilerimizi ücretsiz, sertifikalı Osmanlıca kurslarımıza bekliyoruz" dedi. 
Editör: Vitrin Haber