Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Karikatür Yarışmasında Sinop Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Görsel Sanatlar Öğrencisi Birsel Berru Erdemir Türkiye birincisi oldu.

Konusu “Düşünce Özgürlüğü” olan 3. Ulusal Karikatür Yarışmasına Türkiye genelinde amatör ve profesyonel olmak üzere 300 katılımcı 450 karikatür ile katıldı. 
Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) oluşan jüri üyeleri birbirinden değerli eserler arasından dereceye girenleri belirlemede oldukça zorlandı.

3. Ulusal Karikatür Yarışmasının 18 yaş altı kategorisinde katılan 11 yaşındaki 5. Sınıf Öğrencisi Birsel Berru Erdemir yarışmaya Sinop Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Görsel Sanatlar Atölyesinde Danışman Öğretmenleri Mine Özgen, Murat Özgen ve Karikatürcü Seyit Saatçi ile birlikte hazırlandı. Sinop Bilsem Öğrencisi Erdemir bu başarısıyla kendinden büyük bir çok kişiyi geride bıraktı. Yarışmanın yetişkin kategorisinde birinci Ali Şur, ikinci Emrah Arıkan, Üçüncü Fırat Saraç olurken Mansiyon Ödülleri Ahmet Öztürklevent, Cihan Aktaş ve Musa Gümüş’ ün oldu. Turhan Selçuk Özel Ödülü ise Ergül Aktaş’ a verildi. Yarışmanın Sergi ve Ödül Töreni 16 Haziran 2017 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Muğla ilinde yapılacak. 

 
Editör: Vitrin Haber