Sinop Aday Oyun Liderliği ve Hakemliği Kursu tamamlandı.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu'nca planlanan ve federasyonun Sinop il temsilciliğince organize edilen Aday Oyun Liderliği ve Hakemliği Kursları sona erdi. 
   
Atatürk Kapalı Spor Salonunda 2 gün süren etkinliklerde eğitimci olarak Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hasan Gürbüz ve Sinop İl Temsilcisi Asude Senem Durgut tarafından verilen kurs yoğun ilgi ile görürken, kursa il genelindeki okullardan çok sayıda öğretmen katıldı.
   
Kursta; geleneksel çocuk oyunlarından, mendil kapmaca ve seksek oyununun oyun kuralları, hakem kuralları ile çocuklarda oyunun önemi, anatomik ve fizyolojik özellikler, özellikle 7-11 yaş çocuklarında beslenme ve genel antrenman bilgisi, sakatlanmalar ve ilk yardım konularında bilgiler verildi.
   
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hasan Gürbüz yaptığı açıklamada, ülkemizde anonim olarak oynanan, ancak unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve yeniden oynanabilir hale gelmesini amaçladıklarını söyledi. Gürbüz; "Federasyonumuzun bu çalışmalarını, Sinop'tada yaygınlaştırmak ve çocuklarımıza oyunlarımızı oynatmak üzere düzenlenen kursumuza ilginin ve katılımın büyük olması, bu oyunların okullarda ve oyun alanlarında çok sık oynanacağını göstermiştir. Amacımız; sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu projenin yaşama geçirilmesi, geçmişle geleceğin buluşturulması, 2011-2012 sezonunda yarışma haline getirilen mendil kapmaca ve seksek oyununun Sinop’ta ilköğretim okullarında öğrenim gören kız ve erkek çocuklarımıza yeniden öğretilmesi, oynatılması ve yerel yönetimlerin desteğini de alarak çocuk oyunları liginin Sinop’ta da düzenlenmesini sağlamak'' dedi.
    
Bu arada ligde bu yıl oynanacak oyunların seksek ve mendil kapmaca oyunları olduğu, bu yıl içerisinde oynanması planlanan ve kuralları hazırlanan oyunlar arasında da birdirbir, dokuz taş, güvercin takla, çelik çomak, ara kesti, 12 taş, yakan top, çuval yarışı ve halat çekme olduğu bildirildi.
   
Kenan Türkseven





Editör: Vitrin Haber