Sinop'ta "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Tasarım" Projesi kapsamında Sinop'a özgü el sanatlarının uluslararası boyuta taşınacağı bildirildi.
Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Melih Görgün, Sinop'a özgü el sanatlarının uluslararası boyutta görünmesini sağlayacak bir proje başlattıklarını söyledi.

Kaleyazısı Mahallesi eski hal binası içinde bir tasarım atölyesinde çalışmalara başladıklarını belirten Görgün, "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Tasarım adlı proje kapsamında Sinop'a özgü bir çok ürün üretilmektedir. Ancak bunların hepsi yerel ölçekte kalmakta. Bizler, turizm kenti olan Sinop'ta böyle bir sorunu gördüğümüz için bir proje başlattık. Avusturya ve Almanya'dan 12 tasarımcının yanı sıra yurt içinden ünlü tasarım uzmanlarını da Sinop'a getirdik. Uzmanlar bir hafta boyunca burada kalacaklar ve dokuma yapan, dantel işleyen, makarna yapan, ahşap, oyuncak, kotra maketi yapan arkadaşlarımızla buluşarak onlardan kendi ürünleri ve nasıl ürettikleri hakkında bilgiler alacaklar ve sonrasında birlikte Sinop'a ait kendi geleneksel değerlerinden yola çıkarak yeni tasarım ürünlerini ortaya koyacaklar" dedi.
Tasarlanacak yeni ürünlerin Sinop'a gelen turistlere hitap etmesinin amaçlandığını anlatan Görgün, "Böylece Sinop için sosyal bir tasarım etkinliği oluşturmuş olacağız. Sürdürülebilir Kalkınma Derneği organizasyonu kapsamında uluslararası etkinlik Sinop Valiliği, Sinop Belediye Başkanlığı, Sinop Ticaret Odası ve bazı kurumların desteği ile gerçekleştiriliyor. 7 Eylül tarihinde eski hal binası içinde bulunan bir tasarım hal dükkanı açılacak. Burada üretilebilen ürünler sergilenecek" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber