"Transposition/Aktarım" kavramı çerçevesinde sergiler, workshoplar, seminer ve söyleşiler, performans ve film gösterilerine yer veren Sinopale’ye dünyanın farklı ülkelerinden katılan sanatçılar, "paylaşıma dayalı bir sanat üretimi" modelini Sinopluların aktif katılımıyla hayata geçirecek.

Sinopale - Uluslararası Sinop Bienali, iki yılda bir, uluslararası düzeyde sanatçı katılımıyla çağdaş sanatı Sinop'a taşıyor. Sinopale - Uluslararası Sinop Bienali, kültür-sanat aracılığıyla kentte toplumsal diyalog ve işbirliği geliştirmeyi, böylece kent kültürüne ve yerel kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. 

01 Ağustos - 17 Eylül 2017 tarihleri arasında "Aktarım" kavramı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Sinopale’6 - Uluslararası Sinop Bienali, Avrupa Kültür Derneği ve Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği organizasyonuyla Sinop ve ilçelerinde yer alan kamusal alanlarda düzenlenecek. Bienalin küratörlüğünü bu yıl T. Melih Görgün, Nike Baetzner ve Jonatan Habib Engqvist üstleniyor. Bienal kapsamında sergiler, workshoplar, seminer ve söyleşiler, performans ve film gösterileri yer alacak.

SİNOP HALKI SEYİRCİ DEĞİL KATILIMCI

Bienalin küratörlerinden T. Melih Görgün, Sinopale’6'nın kavramsal yaklaşımı hakkında şunları söyledi: "Sinopale 6, “Aktarım” kavramı etrafında şekilleniyor. “Aktarım” çeşitli anlamlara sahip bir kelime; hepsi de değerler arasında bir durumu ifade ediyor. Arada kalmış boşluklarla oynayarak, ilerlemeye ve aktarımlara, hareket ve görselleştirme bağlamında kavramsal bir alan yaratmaya olanak sağlayacak bir çalışmayı gerçekleştireceğiz.”

KÜLTÜRLER ARASI PAYLAŞIM VE AKTARIM

Sinopale’6 küratörleri Nike Baetzner ve Jonatan Habib Enqvist ise, Bienalde yer alan sanat etkinliklerinin amacı ve yaklaşımı hakkında şunları söylüyorlar: "Sinopale 6, maddi ve kültürel hafızanın tarihinde yer alan görüşmelere ve buluşmalara  temas ediyor. Sinopale, farklı formlarda çok sayıda etkinlikten meydana gelen, merkezin dışında yer alan genç bir çağdaş sanat bienali. Çapraz kültürel değişimlerle, yerel bağlam arasında bir format oluşturabilmek adına, sergilemeye, etkinliklere ve etkinliklerin tematik ve farklı yönlerine  pragmatik ve pratik müşterek bir anlayışla yaklaşıyor."
 
Detaylı bilgi ve program için: http://sinopale.org Haber Atölyesi / [email protected] T +90 216 545 0103/ 0530 265 15 95

Sinopale - Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali yerel kalkınma bağlamında sivil toplumun kültür ve sanat temelli diyalog geliştirmek amacıyla “paylaşıma dayalı bir sanat üretimi” modelinde bir araya gelmesini sağlayan uluslararası bir etkinliğin adı. İki yılda bir gerçekleştirilen bu etkinlik her yaştan kentlinin kendi yaşam alanlarını gelecek vizyonuna sahip olarak yeniden algılamaları, kent sorunları üzerine düşünmeleri, ortak tarihsel belleğin paylaşımı ve bunun sanat üretimine yönelik olarak düzenlenmesini, daha iyi bir sosyal yaşam alanını oluşturmaya yönelik olarak kentsel, ulusal ve uluslararası çalışmayı amaçlıyor.
 
Editör: Vitrin Haber