Sinop Halk Eğitim Merkezi'nde sahne alan Sinop Hayaller Tiyatrosu, “Nikah Kağıdı” adlı oyunu kapalı gişe oynadı. Günler öncesinden biletleri satılan oyun için salonda boş yer kalmadı.

İki perde olarak sahnelenen tiyatro oyununa Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Konukçu ve Eşi, Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun'un yanı sıra çok sayıda tiyatrosever büyük ilgi gösterdi.

Ephraim Kishon tarafından kaleme alınan, Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve 'Bir evlenme meselesi... Kiminle mi? Tabii karımla!' esprisi üzerine kurulu iki perdelik komedi oyununu ödüllü yönetmen Enes CANGÜL yönetti.


Oyunda NİKAH ŞEMSİYESİ altına sığınan evlilerin hikayesinin yansıtıldığını ifade eden Cangül, "Oyunumuz samimi bir aile hikayesini anlatıyor ve herkesin kalbine dokunuyor. Ön yargısız her izleyici oyunda kendinden bir şeyler buluyor. Herhalde başarısı da buradan geliyor. Biz de oyunun hakkını vermeye çalışıyoruz." dedi.

Sinopluların kahkahalarını tutamadığı ve bir dizi komik olayın ustaca kurgulandığı oyunun dekor tasarımı Özger Dinçer ve Melahat Kuş tarafından, Kostüm Tasarımı Esra Gümüşsu, Kübra Tüten, İrem Özdemir, Dilek Arlı, Sümeyra Özüdoğru tarafından ve Işık Tasarımı Erhan Baylan tarafından yapıldı.

Oyunda, Kerem Urhan, Kübra Şanoğlu, Gül Nihal Akça, Osman Can Keyik, Ceylan Çevik, Doğan Ceyhun ve Nermin Levend başarılı performans göstererek, izleyicilerden tam not aldılar.​
Editör: Vitrin Haber