Ayancık’ta hayata geçirilen ''1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak  Projesi” ile ilçede öğrenim gören çocuklar, hayallerini tasarımlarıyla birleştirecek. 

Ayancık kaymakamlığının destekleri ve AYKAD (Ayancık Kültür ve Kalkınma Derneğinin) katkıları ile Fatih İlkokulu bünyesinde, proje koordinatörlüğünü Uz. Öğretmen Erhan Çelem' in yaptığı AHŞAP OYUNCAK ATÖLYE PROJESİ start aldı. Projeden, Fatih İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Cumhuriyet ilkokulu, A.H.H.K. İlkokulu ve İnönü Ortaokulu Engelli sınıflarındaki öğrencilerle birlikte toplam 1001 öğrenci yararlanacak. 

Hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Uz. Öğrt. Erhan Çelem, proje ile çocukların fiziksel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi. 

Çelem; “Projemizin eğitsel amacı, çocuklarımızı, sağlık problemleri oluşturan, kimyasal içerikli plastik oyuncaklar ile davranış ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkileyen sanal oyunlardan uzaklaştırarak, onların ruhsal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyecek özel tasarlanmış ve yarı yapılandırılmış doğal malzeme ile güvenli marangozluk teknikleri kullanarak, ahşap oyuncak atölyelerinde kendi ürettikleri ahşap oyuncaklarla buluşturmak. Projemiz  5 etapta  gerçekleşecek  olup, veli- öğrenci  işbirliğinde  ahşap oyuncak  tasarım  yarışması ile projemizin  1. etabını  başlatıyoruz” dedi.

Projenin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altındal, Projeye destek veren İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya ile projenin finansmanını karşılayan AYKAD Başkanı Sedat Orhan ve yönetim kuruluna teşekkür etti. 
Editör: Vitrin Haber