Sinop Mutluluk Festivalinin konukları arasında birçok sanatçı, müzisyen, müzik grubunun yanı sıra Bulgaristan Şumnu Belediyesi Belediye Başkanı ve Belediye heyetiyle birlikte Şumnu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve müzisyenlerden oluşan 30 kişilik bir misafir grubu da yer alıyor.

Festival çalışmalarını sürdüren Festival Direktörü ve Sinop Güçbirliği Derneği Üyesi Belgesel Fotoğrafçı Volkan Atılgan; Bulgaristan Şumnu Belediyesinin resmi daveti üzerine Türk-Bulgar İş Adamları Derneği Başkanı, ALCOMET Metal Firması Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnce’nin destekleriyle Bulgaristan’a giderek Şumnu Belediye Başkanı ile görüştü ve resmi davet mektubunu başkana verdi. 
Ziyaret sonrası açıklama yapan ve festival hakkında bilgiler veren Volkan Atılgan; bir kentin ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtımı ve gelişimine katkı koymak için en önemli faktörün o kentte yaşayanlar ve o kent için çabaları olduğunu söyledi. Atılgan; "Dünyanın ilk Mutluluk Festivali' geçtiğimiz yıl, 1-4 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop’ta gerçekleşmişti. 
Bir grup Sinop aşığı ve Sinop Güçbirliği Derneği bu yıl da 'Sinop'un insanlığa anlatması gereken çok hikayesi var' diyerek 8-9-10 Eylül tarihleri arasında yüzünü aydınlığa dönmüş belediyelerin desteğini de yanına alarak, 2. Uluslararası Mutluluk Festivalini düzenliyor" dedi.

Volkan Atılgan sözlerine şöyle devam etti; "Sinop Güç Birliği Derneği olarak düzenlediğimiz; 2. Uluslararası Sinop Mutluluk Festivalimizin konuk ülkesi Bulgaristan, konuk şehrimiz Şumen (Şumnu). Sinop Güç Birliği Derneği Başkanı Sayın Derya Kökdemir ve CHP Sinop Milletvekili Sayın Barış Karadeniz'in festival davet mektuplarını, Sinop Belediyemizin armağanlarını, dünyaca ünlü gururumuz, Karikatür Sanatçımız Sayın Seyit Saatçi'nin karikatürlerini armağan ederek; Bulgaristan'ın Şumen kentini festivalimize davet etmenin gururunu yaşadım. 
Şumen, folklor ve müzik grupları ile Sinop da olacak.

 Beni derneğimiz ve Sinop adına Bulgaristan da ağırlayan Türk-Bulgar İş Adamları Derneği Başkanı, Bulgaristan da ki en büyük Türk yatırımlarından biri olan 'Alcomet' Alüminyum fabrikasının sahibi Sayın Fikret İnce'ye, Şumen Belediye Başkanı Sayın Lyubomir Hristov'a emek veren omuz koyan tüm Alcomet ailesine, tüm bu güzel ilişkilerin mimarı değerli Yasar Özlü'ye Sinop Güç Birliği Derneği, Sinop Belediyesi ve Sinop halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 8-9-10 Eylül 2017 de 2. Uluslararası Sinop Mutluluk Festivalinde oldukça renkli ve keyifli bir program ile görüşmek ümidiyle"

Sinop Güçbirliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir ise; dernek olarak Sinop’un barındırdığı doğal ve kültürel mirasın gerek Türkiye, gerekse tüm dünyada hak ettiği yere gelmesine dikkat çekebilmek ve bu seneki festivalin geçen seneden de daha iyi, daha kapsamlı ve daha fazla ses getirecek bir organizasyon olması için tüm Sinop aşıklarının var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Kökdemir; "Bu eşsiz deneyimden kendinizi mahrum etmeyin. İncir ve palamut mevsiminde, Sinop'un en güzel havasında buluşmak dileği ile herkesi, 2. Uluslararası Mutluluk Festivaline davet ediyorum" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber