Sinoplu eğitimci ve yazar Erkan Turan ve Yılmaz Yavuz'un öncülüğünde Sinop Belediyesinin katkılarıyla  gerçekleştirilen 3. Sinop Kitap Günleri, dün gerçekleştirilen açılış töreniyle Sinoplu kitapseverlerle buluştu. Bir hafta açık kalacak olan kitap günlerine 82 yayın evi ile birlikte 22'si Sinoplu 63 yazar katılıyor. 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİN DESTEKÇİSİYİZ
Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanında gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Sinop Belediyesi olarak kültürel çalışmalara büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini belirterek, bu kapsamda belediye olarak destekledikleri, 3. Kitap Günlerinin eğitim ve kültüre büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti. Baki Ergül, "Biz belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde etkinliği düzenleyen Erkan Turan ve Yılmaz Yavuz hocama destek verdik. Ama buradaki esas büyük emek kendilerine aittir. Esas alkışlanması gereken ve isim babaları olan o değerli öğretmenlerimizdir. Bende onları kutluyor, tebrik ediyorum. Belediyenin bunda desteği var ama yüzde yüz değil. Biz sadece destekliyor ve organize ediyoruz. Esas girişimcilik ruhu onlarda. Biliyorsunuz bir süre önce de mutluluğun başkenti Sinop'ta Mutluluk Festivali yaptık. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Bunu da Sinop Güç Birliğindeki bazı arkadaşlarımız yaptı ve biz sadece destekledik. Yine Sinop Bienali yapıyoruz, belediye bunun içinde her zaman var, bunu götüren başka arkadaşlarımız var. Bu şunu gösteriyor; demek ki Sinop bir noktada artık kabuğunu kırmış ve güzel işler yapılıyor. Ben bu konuda emeği geçenlere kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Programda yapılan konuşmalar ardından Başkan Baki Ergül tarafından 'Sabahattin Ali Sabah Yıldızı' belgeseli yapımcısı Mehmet Avdaç'a Sinop'a özgü gemi maketi takdim etti. Açılış programı, kitapların yer aldığı stantların gezilmesiyle son buldu. 

KİTAP GÜNLERİ 1 HAFTA AÇIK
3. Sinop Kitap Günleri hakkında bilgi veren organizasyon yetkilisi Asuman Toraman, ”İlk projem olan Okuyan Toplum projesini Kadıköy’de başlattım. Daha sonra bir teklif üzerine aynı projeye, Kastamonu’da devam ettim. Daha sonra ise Sinoplu yazarlardan gelen teklif üzerine, Karadeniz’in İncisi Sinop'a geldik. Onlara destek verebileceğimi söyledim. Bu projeyi inşallah, Türkiye’nin her bir yerinde devam ettireceğiz. Fuarımız 1 hafta devam edecek. Ayrıca Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül beye verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu. 

3. Sinop Kitap Günleri 22 Eylül tarihine kadar açık kalacak. Ayrıca organizasyon kapsamında hafta boyunca, çeşitli konularda söyleşiler gerçekleştirilecek. Ekinlik 22 Eylül Cuma günü son bulacak. 



 
Editör: Vitrin Haber