Ankara Sinema Derneği tarafından 5-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 20. Gezici Film Festivaline Sinop'un ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenecek festivale dördüncü kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Sinopluların, festival sayesinde, Halk Eğitim Merkezi salonunda 3 gün boyunca vizyona yeni girmiş filmleri izleme fırsatı bulacağını dile getiren Bostan, şöyle konuştu:"Sineması bulunmayan ilimizde gösterime girecek dünya sinemalarından örnekleri, yerli filmleri izleme fırsatını vatandaşlarımıza sunacağız. Şu an yönetimle programın son hazırlıklarını yapıyoruz. Davetimize film yönetmenleri ve film sanatçılarının gelecekleri konusunda söz aldık. Ayrıca kente gelecek film yönetmenleri ve oyuncularla film öncesi ve sonrasında bir söyleşi yapacağız. 3 gün boyunca 11 filmi sinema severlerle buluşturacağız ve filmler ücretsiz izlenebilecek."

Festivalin ilk günü "Karışık Kaset" film ekibi ile gala açılışı yapılacağını aktaran Bostan, festivalin, "Annemin Şarkısı" adlı filmle son bulacağını sözlerine ekledi.
Editör: Vitrin Haber