Seferihisar Belediyesi, Turgut Köyü’ndeki lavanta bahçesinin hasadını dün büyük bir şenlikle kutladı. Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu bereketli toprakların bize sunduğu nimetlerle uyumlu bir hayat sürmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Seferihisar Turgut Köyü’nde “Mis Kokulu Şenlik” sloganıyla Lavanta Şenliği düzenlendi. Seferihisar Belediyesi’nin 2015 yılında üreticilere alternatif bir ürün olarak diktiği lavantaların ikinci kez hasadı bu şenlikle gerçekleşti. Şenlik öncesi Seferihisar’da yaşayan ressamlar yaptıkları çalışmalarla Turgut sokaklarını rengarenk hale getirdi.

Gün boyu açılan üretici pazarlarında satılan yöresel yiyecekler, şenliğe gelenlerin ilgi odağı oldu. Şenlikte,  Salyangoz suluboya grubunun canlı performansları, Suna Kalaycı’nın lavantalı doğal sabun atölyesi, lavanta yağı damıtılması, Topan Karakılçık Buğdayı öğütülmesi, İrfan Ünsalan Karikatür Sergisi, halk oyunları gösterileri ve lavanta bahçesinde hasat etkinlikleri yapıldı. Lavanta hasadı büyük bir katılımla gerçekleşirken, köyün sokaklarına lavanta suyu sıkıldı. Bahçede hasada katılan vatandaşlar mis kokulu lavantalar içerisinde bol bol fotoğraf çekti. Sergide ayrıca Belgesel fotoğrafçı Volkan Atılgan’ın "Nükleer mi! Sinop'a mı? Oldu Canım" adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.  
Serginin bir sonraki durağı 10 Temmuz’da Yalova olacak.
Editör: Vitrin Haber