Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) ve İzmir Fotoğraf Akademisi (İZFAK) tarafından ortaklaşa Gerçekleştirilecek 2. Sinop Fotoğrafçılar Buluşması dün düzenlenen sergi açılışı ile başladı. 

Mimarlar Odası Sinop Şubesi Bahçesinde gerçekleştirilen açılışa, Vali Yardımcısı Bülent Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe ile il merkezi ve değişik illerden gelen fotoğraf sanatçıları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe, düzenlenen etkinlik ile Sinop’un tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

Purçlutepe; “Bu etkinliğimizdeki en önemli amacımız Sinop’umuzu tanıtmak. Diğer bir amacımız ise fotoğraf sanatını insanlara en iyi şekilde gösterebilmek, fotoğraf sanatını sevdirebilmek ve insanların fotoğraf çekmelerini sağlayabilmek. Bu anlamda düzenleyeceğimiz etkinliğimizin faydalı olacağı kanısındayım. Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneğimizin ve İzmir Fotoğraf Akademisi Derneğinin organizesinde gerçekleşen bu etkinlikte Başta Sayın Valimiz Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanımız Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanımız Muzaffer Şimşek, Sanayi Ticaret Odası Başkanımız Erol Derici bey ve diğer esnaf kuruluşlarımıza bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Bülent Bayraktar ise turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sinop’ta bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin faydalı olacağını belirtti. Bayraktar; “Yaklaşık olarak 3 yıl önce Sinop’a geldim. Ama bunu ben kendi eksi haneme yazıyorum. Buraya gelmeden önce Sinop ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. Sinop, dışarıdaki insanlarımız için biraz kıyıda köşede kalmış bir kent. Ancak bu son 3 yıllık süre içerisinde gördüm ki Sinop çok zengin doğal, tarihsel ve kültürel bir miras üzerinde kurulmuş. İşte bu mirası tanıtmada böyle güzel etkinliklerin düzenlenmesi önemli bir destek kaynağı oluyor. Bu sebeple bu etkinliği düzenleyen SİFAD Başkanı Sayın Erdoğan Purçlutepe olmak üzere tüm dernek üyelerine ve organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından SİFAD “Sinop Fotoğraf Sergisi” ile  "Romanlar - Gölgelerin Efendisi " İZFAK Karma sergilerinin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra sergide yer alan fotoğrafları inceleyen katılımcılar fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Program yapılan ikramlarla son buldu.
Sergi açılışı ile başlayan program 3 gün boyunca sürecek. Atölyelerin, sunumların ve work shop’ların yer alacağı etkinlik yarın Erfelek Şelaleri gezisi ardından düzenlenecek gala ile sona erecek. 

 
Editör: Vitrin Haber