Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü “Tarihi Türk Musikisi Korosu” tarafından “Gönülden Bahara Merhaba” adlı Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.

Kurum Tekstil Fabrikalarında çalışan hükümlü tutukluların katılımıyla düzenlenen konsere Cezaevi Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman, Kurum personeli ve 250 ye yakın hükümlü tutuklu katıldı. Sunuculuğunu Ebru Öksüz’ün üstlendiği Koro ve saz ekibi olarak toplam 35 sanatçıdan oluşan, şefliğini İbrahim Kocabıyık’ın yaptığı konserin ilk bölümü hükümlü ve tutuklulara duygu dolu anlar yaşattı. Seslendirilen Türk Sanat Müziğinin güzel nağmeleriyle tüm izleyicilere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Türk Sanat Müziği konser programının ikinci bölümünde Koro ve solistler tarafından hareketli ve güncel eserler seslendirildi. Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerinden müziğe ilgi ve yetenekleri olan Şehmuz Şen ve Suat İskender tarafından söylenen Türk Sanat Müziği eserleri izleyiciler ve tüm hükümlü tutuklular tarafından büyük beğeni kazandı. Salonda zaman zaman hükümlü ve tutukluların da çalınan eserlere alkışlarıyla ve sözleriyle eşlik ettiği programın final bölümü salondaki herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Konser programının sonunda şef İbrahim Kocabıyık’a günün anısına Cezaevi Savcısı Aykut Balcı tarafından bir tablo hediye edildi. 

Ayrıca konsere katılan tüm söz ve saz sanatçılarına Kurum Müdürü Özer Duman tarafından hükümlülerin yapmış olduğu el emeği hediyeler takdim edildi. Kurum Müdürü Özer Duman yapmış olduğu konuşmasında “Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere her zaman çok önem veriyoruz. Özellikle sanatsal faaliyetler ve eğlence aktivitelerinin kurumumuzda düzenlenmesi bizim için çok önemli. Bu tip faaliyetler etkinlikler hükümlülerin sosyal yaşama adapte sürecine olumlu katkı sağlamaktadır. Hükümlülerin tahliye sonrası sosyal hayata hazırlanması çalışmalarında düzenlediğimiz etkinliklerimizden bir yenisini bugün gerçekleştirdik. Çok başarılı ve güzel bir etkinlik oldu. Hükümlü tutuklulardan büyük beğeni kazanan Türk Sanat Müziği Konserinin Kurumumuzda gerçekleşmesini sağlayan başta Koro Şefi İbrahim Kocabıyık’ a ve tüm söz ve saz sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. Burada sahneye çıkmak cesaretini gösteren hükümlülerimiz ayrıca alkışı ve takdiri hak etmektedir.  Ayrıca alkışlarıyla ve sözleriyle beğenilerini ifade eden ve güzel bir izleyici örneği sunan tüm hükümlü tutuklulara da tebriklerimi sunuyorum.” dedi. 

Program toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından sona erdi. 


Editör: Gülay Yıldırım Kavak