Sinop'ta Deniz Şehitlerini Anma Platformu tarafından, 30 Kasım 1853'te Rus savaş gemilerinin Sinop'a gelen Osmanlı donanmasına saldırısında şehit düşen 2 bin 800 denizcinin anısına resim sergisi açıldı.

Türk Ocağı'nın tarihi mekanında gerçekleştirilen sergi resim sergisi büyük ilgi gördü. Sinop Valisi Hasan İpek ile programı düzenlenen platformun temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı açılışta kurdeleyi Vali İpek ile etkinliğe ev sahipliği yapan Türk Ocağı Sinop Şubesi Başkanı Metin Oktay Fındık ile birlikte kesti. Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu ile Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı, Vali Hasan İpek ve katılımcılara resimler hakkında bilgi verdi. Osmanlı donanması ile Rus donanmasının duruş planlarının da resmedildiği resim üzerinden baskın anında anlatan Tarakçı'nın kısa sunumunu Vali İpek büyük bir ilgiyle dinledi.

Rus savaş gemilerinde ve savaş sonrası ticaret amacıyla Sinop'a gelen çeşitli ülke gemilerinde bulunanların o günkü durumları resmetmesiyle ortaya çıkan tabloların sergilendiği etkinliği gezen vatandaşlar o günleri tekrar yaşadı. Platform üyelerinin yaptığı araştırmalarla sergiyi oluşturan resimlerin Rus, İngiliz ve Avusturya ülkelerine ait sitelerden bulunarak hazırlandığı belirtildi. 

30 Kasım Deniz Şehitlerini Anma Platformunda, Sinop Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği (SEARGED), Sinop Kızılay Şubesi, Sinop Türk Ocağı ve Ensar Vakfı Sinop Şubesi, Kuzey Yıldızı Spor Kulübü ve Vitrinhaber yer alıyor.
Editör: Vitrin Haber