Özel Sinop Sınav Lisesi öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan yaklaşık 70 resim Sinop Belediyesi Yaşlılar Evi önünde açılan resim sergisinde sanatseverlerin ve vatandaşların beğenisine sunuldu.

Özel Sinop Sınav Lisesi Müdürü Hande Gülenç resim sergisi ile ilgili yaptığı açıklamada, önceki yıllarda okullarında gerçekleştirdikleri sergiyi bu yıl Sinopluların da beğenisine sunmayı arzu ettiklerini söyledi.

Gülenç; “İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Vildan Bilgi hocamız okulumuza gelerek öğrencilerimize resim dersi verdi. Sergimizdeki resimler 9’uncu ve 10’uncu sınıflarımızın yapmış olduğu resimler. Yıl boyunca öğrencilerimiz tarafından hazırlanan resimleri sadece biz değil herkes görsün diye resim sergimizi açtık. Bizler bir şeyler yapabiliyoruz, belki çok yetenekli değiliz ama elimizden bir şeyler geliyor. Açılan resim sergimizde hepimizin emeği var. Buradaki resimler beraber ortaklaşa yapmış olduğumuz çalışma sonucunda ortaya çıktı. Bu ilk sergimiz, inşallah bundan sonrada devam etsin ve hepimizin emeği olsun istiyorum sergilerde. Daha önce okulumuzda sanat koridorumuzda sergiliyorduk yapılan resimleri. Yapılan resimleri velilerimizle ve Sinoplularla paylaşmak adına sergimizi açtık. Sergimiz 30 – 31 Mayıs tarihleri arasında 2 gün boyunca açık olacak” dedi.

Daha sonra konuşan İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Vildan Bilgi ise sergide bulunan resimlere öğrencilerin büyük emek verdiğini belirterek; “Çocuklarımızın ellerinden neler geldiğini, neler başarabildiğini görsünler diye resimlerimizi tüm Sinopluların görmesi için sergimiz açtık” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber