Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sinop Şubesi tarafından Dikmen ilçesinde düzenlenen şiir dinletisi büyük ilgi gördü.

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Derneğin tanıtım videosu ardından Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş yönetiminde öğrenciler tarafından “Türkçe Konuşalım Türkçe”, “Türkçemiz”, “Lisan”, “Türkçe Katında Yaşamak”, “Türkçem Benim Güçlü Dilim” başlıklı  şiirleri okudu.

Programda konuşan Dikmen Belediye Başkanı ve aynı zamanda Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yüksek, Türkçe’nin korunmasının önemine değindi. Yüksek; “Dilimizin de bayrağımız gibi bağımsızlığımızın simgesi olduğunu; ulusal bağımsızlığımızı Atatürk’ün düşüncelerine sahip çıkarak koruyacağımızı biliyoruz. Ancak her geçen gün dilimize yabancı dillerden sözcükler girmekte ve bunlar rahatça kullanılmaktadır. Bu durum, dilimizin öz benliğini sürdürebilmesini engelleyen büyük bir tehlike yaratmaktadır oysa dilimiz bizim kimliğimizdir, kültürümüzdür. 

Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında Türkçe gibi varsıl bir dili olan bizler bu kötü gidişe dikkat çekmeyi; hem kendimizi hem de çevremizi bilinçlendirmeyi; dil kirliliğinin nedenlerini ve kaynaklarını belirlemeyi; dil kirliliğini ortadan kaldırabilmek için çözüm önerileri sunmayı amaçladık. Programa katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel ve başarılı etkinliklerle yine bir araya geleceğiz.” dedi.

Etkinlik Başkan Yüksek’in öğrencilere hediye vermesi ve toplu fotoğraf çektirilmesi ardından sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber