Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği 22. Geleneksel Yaz Sergisi törenle açıldı. Yaşlılar Evi önünde yapılan açılış; Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz ve çok sayıda sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. 

Sergi açılışında konuşma yapan Dernek Başkanı Erdoğan Purçlutepe, geleneksel olarak her yıl sokak sergisi açtıklarını hatırlatarak, bu yılki serginin konusunun ise “İnsana Dair” olduğunu söyledi. 
23 Dernek üyesinin 35 fotoğraf ile sergiye katıldığını dile getiren Purçlutepe, sergide, içinde insan olan, yaşamın her alanından kesitler sunan, insanın yaşadığı zorlukları, mutlulukları anlatan fotoğraf olduğunu kaydetti. 

Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır ise konuşmasında derneğin kültürel ve sanatsal etkinlik yaparak Sinop ilinin tanıtılmasında ve dernek üyelerinin becerilerini geliştirmesinde önemli rol oynadığını belirtti. Sergiye katılan tüm üyelere emeklerinden dolayı teşekkür eden Tanışır, açılış kurdelesini kesti. 

Açılış ardından, dernek başkanı Erdoğan Purçlutepe, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz ve çok sayıda sanat sever birlikte sergiyi gezdi. Sergi 17-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında ve akşam 19.00 ile 23.00 saatleri arasında Yaşlılar Evi önünde açık kalacak.   




 
Editör: Vitrin Haber