Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) geleneksel yaz sergisini açtı. Dernek üyelerinin bir yıl boyunca çektikleri fotoğrafların yer aldığı sergi 10 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek.

Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) açtığı geleneksel yaz sergisi ile birbirinden güzel fotoğrafları sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 19.’su düzenlenen yaz sergisinde 25 dernek üyesinin yaklaşık 66 eseri bulunuyor. Sinop Belediyesine ait yaşlılar evi bahçesinde kurulan yaz sergisi açılış törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışında bir konuşma yapan SİFAD Başkanı Erdoğan Purçlutepe, açılışa katılan herkese teşekkür etti. 1995 yılında kurulan Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin yaz sergisini geleneksel olarak her yıl düzenlediğini belirten Purçlutepe; “Dernek üyelerimizin yıl boyunca gerçekleştirdikleri, gezi, atölye çalışmaları, fotoğraf eğitimleri gibi çeşitli etkinlikler sonucunda gerçekleştirilen çalışmaları yılsonu sergimizde, halkımızla buluşturuyoruz.

Sergimizde 25 üyenin yaklaşık 66 eseri bulunmakta. 4 Ağustos tarihinde açılan sergimiz 10 Ağustos Pazar gününe kadar bir hafta boyunca açık olacak. Bu tarihlerde her akşam 19.00 ve 23.00 saatleri arasında tüm sanatseverleri sergimizi gezmeye davet ediyoruz” dedi. Daha sonra konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, SİFAD ekibine Sinop’un tanıtımına verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti. Köşger; “Sinop fotoğraf amatörleri derneği Sinop’un tanıtılması, Sinop’un ön plana çıkarılması ve Sinop’un mutlu bir şehir olmasında bence büyük katkı sahibi olmuştur. Bu anlamda Dernek Başkanımız Erdoğan Purçlutepe başta olmak üzere tüm dernek üyesi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından protokol ve dernek üyeleri, birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Vatandaşlarla birlikte sergide yer alan fotoğrafları gezen Vali Köşger daha sonra derneğe ait anı defterini imzaladı. 
 




Editör: Vitrin Haber