52 yaşındaki görme engelli sokak sanatçısı 52 yaşındaki Hasan Yarar, hem söylüyor, hem de çıkarttığı albümlerin tanıtımını yapıyor. Samsun'da yaşayan sokak sanatçısı Yarar, seslendirdiği eserlerle ekmek parası kazanıyor. 

Samsun'da Çiftlik, İstiklal Caddesi ve Mecidiye Çarşısının vazgeçilmezi Cümbüş Hasan lakaplı Hasan Yarar, ara ara Sinop'a gelerek, Sakarya Caddesi ve Aşıklar Caddesi olmak üzere kentin muhtelif yerlerinde hem çalıyor, hem söylüyor.
Samsun'un markası haline gelen Yarar, Samsun'da olduğu kadar Sinop'ta da büyük üne sahip. Yıllardır Samsun'dan Sinop'a gelen ve insanları farklı duygulara götüren namı değer Cümbüş Hasan'ın güçlü sesi kimi zaman Sinop caddelerinde de yankılanıyor. 

Elinde cümbüşü, plastik taburesi, karton kutusu ile albümlerinin bulunduğu CD'leri satan Hasan Yarar, alnının teri ve namusuyla para kazandığını söylüyor ve ekliyor; "Ben namusumla, alın terimle sokaklarda yıllardır cümbüş çalarak geçimimi sağlıyorum. Çok şükür aç-açık değilim. Karnımızı doyuruyoruz çok şükür. Ağabeyim Emin Yarar’ın da gözleri görmüyor. Ben de iki gözümden Ankara`da ameliyat oldum. Sinop halkının bana gösterdiği destek ve ilgisine teşekkür ediyorum”
 
Editör: Vitrin Haber