Ülkemizde günümüzün tanınmış şairleri arasında yerini alan, İstanbul’da çıkarılan Aylık Mesleki Aktüalite POS-TEL dergisinde de uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Sinoplu Şair ve Yazar Şafak Bayrak’ın yeni şiir kitabı “Şafak Vakti” ülke genelinde kitapçılardaki yerini aldı.

Kültür Bakanlığı onayı ile şiir severlerle buluşan ‘’Şafak Vakti’’ satışa sunulduğu ilk günden itibaren Türkiye Genelinde büyük ilgi gördü. Tamamına yakını satılan kitaptan, elde edilen gelirin belli bir kısmı Ankara Lösemili Çocuklar Vakfı’na diğer belli bir kısmı da Balıkesir OTİSTİK Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Merkezine bağışlandı. 

Kitabı hakkında ilk beğeni mesajının teşekkür plaketiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından geldiğini söyleyen Şafak Bayrak, Bakan Çelik’e sanata verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Bayrak; “Kitabımıza ülke genelindeki kitapçılarda yerini aldığı ilk günden itibaren gösterilen ilgili beni çok mutlu etti. Bununla birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’in mesajıyla yanımızda olduğunu hissettirmesi de ayrı bir mutluluk ve cesaret verdi. Şahsıma gösterdiği duyarlılığından ötürü kıymetli Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun var olsun,  Allah kendisinden razı olsun” dedi. Ülke genelinde olduğu gibi Sinop’ta da kitabı ile ilgili olumlu tepkiler aldığını ifade eden Şair ve Yazar Şafak Bayrak; “Şiir okumayı çok sevdiğini ifade eden Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’de kitabımı çok beğendiğini belirtmişlerdir. Aynı şekilde Valimize de çok teşekkür ediyorum. Kitabım hakkında Türkiye genelinde olumlu görüşler çok sayıda kişilerden olumlu mesajlar aldım. Şiirlerim şiirden ziyade,  kısa kısa yazılmış bir roman vazifesi görmekte. Genel anlamıyla nükteli yani imalı şiir niteliğinde olan kitabımın amacına ulaştığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

1993 yılında ATV’de  yayınlanan ‘’Ekran Sizin Programı’nda’’ Türkiye genelinde düzenlenen şiir yarışmasında ‘’SAKIN’’ adlı şiiri ile Türkiye birinciliğini elde eden Şair ve Yazar Şafak Bayrak yazdığı şiirlerinin yanı sıra söz yazarlığı ile de ön plana çıkıyor. Son olarak, kendisi tarafından bestelenen bir şarkının, Sinoplu TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Cengizhan Sönmez’in ‘Ödül’ adlı 2.nci albümünde müzik severlerle buluştuğunu belirten Bayrak; “Bu da benim için bir ödül oldu. Cengizhan Sönmez, tüm sanat ve Müzik çevrelerinden tam not almış, sesi ve besteleriyle, genç yaşına rağmen büyük bir olgunlukla, bitmeye yüz tutmuş Türk Sanat Müziğine yeni bir canlılık, yeni bir anlayış ve güzellik getirmiştir. Solo ve koro olarak sayısız konserler veren Sönmez, dönemin önemli sanatçıları ile çalışma imkanı bulmuş genç ve başarılı bir arkadaşımız. Allah nasip ederse Üçüncü albümünde de birlikte,  beraber beste çalışmaları yapacağımız konusunda sözleştiğimizi belirtmek isterim” dedi.

Editör: Vitrin Haber