Sinop Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 8'incisi organize edilen ramazan etkinliklerinde, halk oyunları gösterileri, yöresel sanatçıların şarkı ve türküleri, şiir ve ilahi dinletileri gerçekleştiriliyor.

Sinop’ta faaliyet gösteren ve yapmış olduğu çeşitli kültürel faaliyetlerle Sinop halkının büyük beğenisini kazanan Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği, Belediye Başkanlığınca düzenlenen Ramazan etkinliklerine,  Bayan Halk Oyunları ekibi ile katılarak etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Tamamen Balkan ve Rumeli yöresine ait Halk Oyunlarını oynayan Bayan folklor ekibi, geceye katılanların beğenisini kazanarak büyük alkış aldı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral, Dernek olarak Sinop Belediyesinin düzenlemiş olduğu Ramazan etkinliğine ilk defa katılmalarına rağmen izleyiciler tarafından beğenildiklerini, amaçlarının Balkan oyun kültürünü yaşatmak ve tanıtmak olduğunu belirterek folklor ekibimiz güzel bir oyun sergiledi, izleyicilerin beğenisini kazandılar kendilerini kutluyorum, inşallah bundan sonra İlimizde düzenlenecek olan bu tür etkinliklere katılacaklarını ifade etti.
Editör: Vitrin Haber