Karikatür ve resim sanatçısı, görsel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ve Yaşar Topçu YBO’da yetiştirdiği ulusal/uluslararası ödüllü öğrencileri İnönü İlkokulunda karikatür ve resim etkinliği gerçekleştirdi.

Sinoplu ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve öğrencileri, Boyabat İnönü İlkokulunda karikatür ve resim etkinliği gerçekleştirdiler. Burada 3. Sınıf öğrencileri ile bir araya gelen ödüllü karikatüristleri minik öğrenciler hayranlıkla izledi. 

Etkinlikte Aşkın Ayrancıoğlu kısaca sanatsal çalışmalarından söz ettikten sonra karikatür ve resim sanatı hakkında öğrencilere açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin bütün sorularını yanıtlayan Ayrancıoğlu daha sonra resim ve karikatür teknikleri hakkında öğrencilere öncelikle dikkat etmeleri gereken noktaları açıkladı.

En son İtalya’da ilkokullar ve ortaokullar kategorilerinde Dünya Birinciliği kazanan İrem Uysal ve Abdulhakim Orhanoğlu’nun da aralarında bulunduğu YBO’lu öğrenciler 3/C sınıfı öğrencilerine kendilerini tanıttılar, sanatsal çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve miniklerin sorularını yanıtladılar. Sınıfta ayrıca Aşkın Ayrancıoğlu ve öğrencilerinin karikatürlerinden oluşan bir de mini sergi gerçekleştirildi.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak