İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi tarafından her yıl farklı şehirlerdeki lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Mustafa Kemal’i Anlamak” konulu eser yarışması bu yıl Mersin, Sinop ve Tekirdağ illeri ile devam ediyor.

Öğrencilerin Mustafa Kemal’i sadece kitaplardan okuyarak öğrenmelerinin dışında, onu kendi bilinçlerinde yorumlamalarının istendiği yarışmada, öğrencileri teşvik etmek için çok sayıda ödül veriliyor. Görsel ve yazınsal olmak üzere, dereceye giren iki kategorideki ilk üçer öğrenciye önemli miktarda para ödülünün yanı sıra, diğer mansiyon ödüllerle birlikte eğitimlerine bir nebze de olsa katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca Bölge firmalarının da katkılarıyla yüzlerce öğrenci ödüllendiriliyor.

Bedeli Dudullu OSB tarafından karşılanmak üzere, dereceye giren öğrencilerin görevli öğretmenler ile birlikte İstanbul’daki muhteşem geceye katılmaları sağlanıyor, ödülleri takdim ediliyor ve İstanbul gezisi düzenleniyor.

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen bu büyük proje,  geçtiğimiz yıllarda İstanbul, Artvin, Şanlıurfa, Trabzon, Osmaniye, Edirne, Aydın, Çanakkale ve Sivas valilikleriyle yapılan işbirliği doğrultusunda gerçekleştirilmişti. 

Son başvuru tarihinin 3 Nisan 2015 olduğu yarışmaya katılan tüm öğrencilere, eserlerinin bulunduğu bir eser kataloğunun da hediye edildiği yarışmanın resmi web sitesi  www.mustafakemalianlamak.com

Yarışma sonucunda görsel ve yazınsal olmak üzere her iki ayrı kategoride dereceye giren öğrencilere; Görsel Eser 1’incisine   7.500 TL + Tablet PC, Görsel Eser 2’ncisine   5.000 TL + Tablet PC, Görsel Eser 3’üncüsüne   2.500 TL + Tablet PC, Yazınsal Eser 1'incisine   7.500 TL + Tablet PC, Yazınsal Eser 2'ncisine   5.000 TL + Tablet PC, Yazınsal Eser 3'üncüsüne   2.500 TL + Tablet PC hediye edilecek.  

Ayrıca jüri tarafından değerlendirilecek öğrencilere 1.000’er TL mansiyon ödülü ile dereceye girecek öğrencilere Bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları çeşitli hediyeler verecek.

Editör: Vitrin Haber