Ankara Alman Kültür Merkezi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin davetlisi olarak Berlin'den gelen Vladiswar Nadishana ve David Kuckhermann kilisi verdikleri konserle Sinoplu müzikseverlerle buluştu.

Uzun yıllardır birlikte dünyanın birçok yerinde konserler veren Vladiswar Nadishana ve David Kuckhermann  ikilisi Ankara Alman Kültür Merkezi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin davetlisi olarak Sinop’a geldi.

Yeni projelerinde hang ve handpan çalgı grubunun kullanım teknikleri ile antik Khuzebar müzik geleneğini kendilerine has teknikleri ile bir aray getiren ikili verdikleri konserle Sinoplu müzik severlere muhteşem bir gece yaşattılar. Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konsere Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Jandarma ve Garnizon komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik sonunda konuşan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, Sinop'ta sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirtti. Sinopluların konsere yoğun ilgi gösterdiğini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bostan, "Bu akşam müzisyenlerimiz bizleri kişilerden ve kalıplardan uzak, yabancı ama o kadar da güvenli bir yolculuğa çıkarttılar. Farklı kültürlerin farklı müzik aletlerini seslendirmeleri dinleyenleri etkilerken, Türk kültürü olan tef çalmaları ise ilgi odağı oldu" şeklinde konuştu.


Editör: Vitrin Haber