KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimi sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Gerze Belediyesi Toplantı salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Kosgeb Müdürü Gürsel Kızılarslan, İşkur Sinop İl Müdürü Ercan Karabacakoğlu, Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel ve 50 girişimci katıldı. Törende konuşan KOSGEB Müdürü Gürsel Kızılarslan, Gerze’de iki grup halinde KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sertifikalarını vermek için bir araya geldiklerini, eğitim sonunda iş fikrini hayata geçirenlere, KOSGEB olarak 30 bin lira hibe 70 bin lira faizsiz kredi verileceğini belirtti.

Gerze’de yaklaşık 100 kişiye Girişimcilik eğitimi verilmesinin yanı sıra iş yeri açan girişimci sayısının ise 15’e ulaştığını söyleyen Kızılarslan, bu eğitimin iyi fırsatlar getireceğini umduğunu belirterek girişimcilik noktasında en aktif ilçenin Gerze olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra söz alan İŞKUR Şube Müdürü Ercan Karabacakoğlu ise, Girişimcilik eğitiminin finansal kaynaklarının karşılandığını ve bu eğitmeleri tamamlayan kişilerin büyük bir kısmından başarılı netice göstererek kendi iş yerlerini açacaklarını umut etiklerini ifade etti.

Gerze’de talep edildiği sürece hizmet noktasında katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Karabacakoğlu, katılan girişimcilere iş hayatlarında başarılar diledi. 

Törende söz alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise, başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini, iş başına geldikleri günden itibaren belediyecilik anlayışlarının yalnızca kanalizasyon, kaldırım ve yol yapmaktan ibaret olmadığını, en büyük hizmetlerden birinin halkın istihdamını sağlamak olduğunu ve bunun için Gerze’de bir çok iş yerinin açılmasına yardımcı olduklarını belirtti.

Belovacıklı, Belediye başkanı olduğu günden bugüne kendisini en çok zorlayan hadisenin İstihdam olduğunu, Türkiye’nin işsizlik anlamında çok büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Gerze Belediyesi olarak İstihdam alanında ellerinden gelen katkıyı sağlamayı amaçladıklarını belirten Belovacıklı, törene katılan girişimcilere başarılar diledi.

Tören katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sonlandı.
Editör: Vitrin Haber