Boyabat'ın 7 milyon TL. maliyetle dev yatırımlarından biri olarak görülen kültür merkezine kavuşmasına artık sayılı günler kaldı. İlçedeki kültürel faaliyetlerin karşılanabilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında; Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, Camikebir Mahallesi ile Çamlıca Mahallesi'nin birleştiği noktadaki yaklaşık 8 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalarda sona gelindi.

İSMİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÜLTÜR MERKEZİ OLDU
Son olarak cephe giydirme çalışmalarının yapıldığı kültür merkezinin ismi de belli oldu. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında alınan karar neticesinde, Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi ismi verildi. Belediyenin ise çalışmaların tamamlanması ile birlikte Mayıs ayında dev kültür merkezini açması bekleniyor.

BÖLGENİN EN PRESTİJLİ PROJESİ OLACAK
7 Milyon TL. maliyetli, 8 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan kültür merkezi, gerçekleştirilecek olan kültürel etkinliklerde ilçenin ihtiyacını karşılayacak. İlçedeki kültürel faaliyetlerin sergilenebileceği konferans salonu, fuaye alanları, sinema, düğün salonu, sergi salonu, seminer salonu da dev merkezde bulunacak yerler arasında.

SADECE KÜLTÜR MERKEZİ DEĞİL
Camikebir Mahallesi’ne yapılan dev merkez sadece kültürel ve sanatsal çalışmaların sergileneceği bir yer olmayacak. Dev merkezin zemin altı katında kapalı bir otopark ve Osmanlı Hamamı yer alıyor. Osmanlı Hamamını, haftanın belirlenen günlerin de bayanlar da kullanabilecek.
 
Editör: Vitrin Haber