Abalı İlkokulu Tiyatro Kulübü danışman öğretmenleri H. İbrahim Çimen ve Selmin Yaman önderliğinde bir araya gelen 3. ve 4.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro topluluğu sahneledikleri oyunlarla usta tiyatroculara taş çıkartıyor. 

Okullarında birçok oyun sahneleyen öğrenciler, son olarak Sağlıklı beslenme ve obeziteye karşı dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları "Vitamin Amca Mikroplara Karşı" isimli çocuk oyunu ile tüm merkez ilçe ve köy okullarına misafir oluyor. 
Son olarak Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sahne alan Abalı İlkokulu Tiyatro Topluluğu, kendilerini izlemeye gelen öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte konuşan Abalı İlkokulu Müdürü Cüneyt Aydın, proje ile öğrenciler arasında bilgi, değer, kültür paylaşımını zenginleştirmek, okullar arası işbirliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

Aydın; “Projemizi kurum amirlerimize anlattığımda başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat Türkkan olmak üzere tüm şube müdürlerimiz projemize destek verdiler. Bu bize ayrı bir şevk verdi. Bu proje ile öğrenciler arasında bilgi, değer, kültür paylaşımını zenginleştirmek, okullar arası işbirliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamayı sosyal etkinliklerin üretken ve paylaşan dinamik okullar anlayışının geliştirilmesini amaçladık. Bu kapsamda eğitim hizmetlerine destek olmak, eğitimin kalitesini artırmak, öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, okul kültürlerinin tanıtımını sağlamak, ahlaki ve eğitsel anlamda fikir alışverişinde bulunularak ortak projeler geliştirilmesi kapsamında bir araya geldik. Bu örnek uygulama için basta azami gayret ve emek harcayan Selmin Yaman ve H. İbrahim Çimen öğretmenlerimiz olmak üzere kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ederim” dedi. 

Daha sonra söz alan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’da, eğitime katkı sağlayacak her türlü faaliyetin içerisinde yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.  
Editör: Vitrin Haber