Amasya Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen serbest konulu uluslararası karikatür yarışmasında Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi öğrencisi olan oğlu Dağlar Umut Ayrancıoğlu “Mansiyon Ödülü” kazandılar. Yarışmada ayrıca Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi Türk Telekom Fen Lisesinde okuyan Esra Toka da “Jüri Özel Ödülü” kazandı.

“Serbest” konulu 8. Uluslararası karikatür yarışmasına Türkiye ve yurtdışından 368 sanatçı birbirinden güzel 826 eseriyle katıldı. Karikatür sanatçıları Mehmet Selçuk, Abdulkadir Uslu, Şevket Yalaz, Altan Özeskici, Yusuf Kot ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş’tan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu ve 18 Yaş Altı Kategoride Dağlar Umut Ayrancıoğlu  “Mansiyon Ödülü”, Esra Toka da “Jüri Özel Ödülü” kazanırken “Birincilik Ödülü”nü Ukrayna’dan Viladimir Kazanevsky, “İkincilik Ödülü”nü Endonezya’dan Jitet Kustana ve “Üçüncülük Ödülü”nü de Türkiye’den Ali Şur kazandı.

Ayrancıoğlu ile birlikte Endonezya’dan Didie Sri Widyanto ve Küba’dan Michel Moro Gomes de “Mansiyon Ödülü” kazanan sanatçılar oldu. Yarışmada 18 yaş altı mansiyon ödüllerini ise; Dağlar Umut Ayrancıoğlu dışında Çorum’dan  Buse Nergiz Bakar ve Elif Sena Yıldırım kazandılar.

Yarışmanın ödül töreni önümüzdeki Haziran ayı içinde Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nde gerçekleştirilecek.

 
Editör: Vitrin Haber