Sinop'ta ortaokul öğrencileri TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu'nda bir destan resmetti. 

TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu Okul Müdürü Kemalettin Asiltürk, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Emine Alişan Erdem ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Güven tarafından hazırlanan proje kapsamında Sinop ili genelindeki ortaokul öğrencilerinin katılımıyla geleneksel hale getirmeyi planladıkları "Bir Demokrasi Destanı" isimli 15 Temmuz şehitlerini anma duvar boyama yarışması, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mustafa Aslan'ın katılımıyla yapıldı. Öğrenciler tarafından duvarlara yapılan resimler, hem duygulandırdı, hem de öğrencilerin 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili farkındalıklarını arttırdı. Yarışmaya merkez ortaokullarında; İstiklal Ortaokulu, Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu, Bektaşağa Ortaokulu, TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Boyabat ilçesinden Yaşar Topçu YİBO ve Durağan ilçesinden de 5.Yıl Cumhuriyet YİBO katıldı.
 
15 Temmuz Şehitlerini Anma "Bir Demokrasi Destanı " isimli, etkinliğimize katılan okullar arasında birincilik ödülünü Durağan 75. Yıl Cumhuriyet YİBO Ortaokulu, ikincilik ödülünü Boyabat Yaşar Topçu YİBO Ortaokulu, üçüncülük ödülünü ise merkez Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu aldı. 

Okullara katılımlarından dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Kemalettin Asiltürk, 15 Temmuz ruhunun her zaman canlı ve diri kalması için benzer çalışmaların sürekli yapılmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Asiltürk, "Duvar Boyama Yarışması ile birlikte Türkiye tarihinde büyük bir öneme sahip olacak olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini ölümsüzleştirmek ve acı olayın anısının gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak hedeflenmiştir.  Şehitlerimizi onurlandırmak ve kahramanlarımızı kalıcı bir sonsuzluk ile yaşatmak için yapılmıştır. Okulumuzun bahçesi içerisinde güzel bir atmosferde geçen etkinlikte boyanan duvarlarımız, okulumuza renkli görünümler vermiştir. Okullara katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere 15 Temmuz ruhunun her zaman canlı ve diri kalması için benzer çalışmaların sürekli yapılmasının son derece önemli olduğunu bildirmek isteriz" dedi. 
Editör: Vitrin Haber