Sinoplu 21 yaşındaki Kadir Alpaslan Aşçı isimli işsiz genç, genellikle aşk, ayrılık, sitem, bekleme ve özlem, üzerine yazdığı 112 sayfalık "Aldır Be Gönül" adlı 2.ci şiir kitabını çıkarttı.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünde eğitimini sürdüren ve İşsiz olduğu için boş vakitlerini şiir yazarak geçirdiğini söyleyen Aşçı,"2005 yılından bu yana şiir yazıyorum. İlk şiirlerimi İlkokuldayken yazmaya başladım. İlk ve orta okulda çeşitli şiir yarışmalarında dereceler aldım.İnsan yazmaya başladığı zaman kimseye söyleyemediği veya söylemek istemediği bazı şeyleri yazmaya başlıyor.Bende içine kapanık bir kişiliğim olduğu için küçük yaşta onlarca şiir yazarak mürekkep kokusu ile kendimi ifade etmeye çalıştım.Yazmış olduğum şiirleri sakladım ve neden insanlar benim yazdığım şiirleri okumasın diye bende bir olgu oluştu.Hemen şiirlerimi bir kitapta toplama düşüncemi hayata geçirmek istedim.Ancak işsiz ve parasız olduğum için geçen yıl,"Buğulu Mısralar" adlı ilk Şiir kitabımı bir matbaacıyla anlaşma yaparak borç karşılığında çıkarttım.1 yıldır işsizliğim devam ederken geçtiğimiz ay,500 adet "Aldır Be Gönül" adlı 2.ci şiir kitabımı da yine borçlanarak çıkarttım.Özellikle bu kitabım çıkartmadan önce insanların bana sözlü olarak verdikleri destek çok büyük ve güven vericiydi.Siyaset gibiydi diyelim.Önce yanımda çok kişi vardı.Şu anda yanımda fazla kimse yok.Her şeye rağmen bu işi seviyorum. Paramda yok pulumda yok.Anlayacağınız parasız bir şairim.Şu anda da iş bulamıyorum.Şiir kitaplarımı10.TL'den satarak Matbaaya olan borçlarımı ödemeye çalışıyorum" dedi.

Öte yandan Ünlü şair Sebahattin Ali'nin Sinop Tarihi Cezaevinde yatarken yazdığı "Aldırma Gönül" adlı şiirine karşılık "Aldır Be Gönül" adlı şiir yazan genç şair Aşçı, nedenini ise şöyle açıkladı; İnsanlarımız bir olay karşısında sürekli 'Aldırma Gönül Aldırma' olarak ifadelerini dile getiriyorlar. Sinop Cezaevinde Sabahattin Ali tarafından yazılmış olan bu ünlü şiirden esinlenerek nereye kadar 'Aldırma Gönül Aldırma' diyebilirsiniz ki! Yani, insan her zaman hayata olumlu bakamıyor. Bende bazı şeylere olumlu bakamadığım için bu şiiri yazdım ve kitabıma" Aldır Be Gönül" ismini verdim.

Editör: Vitrin Haber