Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen sergiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Mümine Şahin, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 

Serginin açılış kurdelesini Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Mümine Şahin, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk birlikte keserek 25 kursiyer tarafından bir yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru yaklaşık 100’e yakın ürünün bulunduğu sergiyi beğeni ile gezdiler.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Mümine Şahin kursiyerleri yıl boyunca verdikleri emeklerden dolayı kutlayarak, serginin açılmasına vesile oldukları için teşekkür etti.
Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk ise her bir parçasıyla ayrı ayrı uğraşarak harikulade eserler yaptıkları için kursiyerleri tebrik etti. 

Daha sonra kursiyerlere verilen eğitim hakkında bilgi veren Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Lisesi Resim Öğretmeni Nagihan Sezgin; “Kursiyerlerin ilk olarak kuru boya ile boyama teknikleri ve desen eğitimi alarak sonrasında akrilik’e geçerek renk tekniklerini öğreniyorlar ve geliştiriyorlar. Quilling farklı bir teknik kağıt telkâri ince kağıt şeritlerin bir iğne etrafında dolanarak hazırlanan şekillerin birleştirilerek oluşturulduğu güzel bir el sanatıdır. Kaat’ı eski Osmanlı kitap aralığı resimlerinden günümüze uyarlanmış şekilleri minyatürlerden ve diğer Osmanlı eserlerinden yapmış olduğumuz çalışmalar. Üç boyuta yakın kağıt rölyef çalışmalarımız var. Kurslarımız okulların açılması ile başlayarak okulların kapanması ile sona eriyor ve yaklaşık bir yıl sürüyor” diye konuştu. 
Sergi yarın sona eriyor.
Editör: Vitrin Haber