Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergi Töreni düzenlendi.

Sinop Halk Eğitim Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri, düzenlenen yılsonu sergisi ile görücüye çıktı.

Davetlilerin kapıda keman eşliğinde güzel nameler ile karşılandığı yılsonu sergisine, Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekinbaş, Halk Eğitim Müdürü Yüksel Sandalcı, daire amirleri ile kursiyerler katıldı.
 
Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Sandalcı bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür eden Yüksel Sandalcı, halk eğitim merkezi kurslarından 2014 yılından buyana 4 bin 600 kursiyerin faydalandığını belirtti. Sandalcı; “Öncelikle kursiyerlerimizin tatlı bir heyecan içinde bekledikleri el emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği yılsonu sergimize ve sergi törenimize hoş geldiniz. Hayat boyu öğrenmenin merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesinde hareket ile tüm bireylere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiştir. Halk Eğitim Merkezimizde 7’den 77’ye her yaştan insana ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun mutlaka bir kurs vardır. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezimizde 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 246 kursumuz açılmış, 4 bin 600 kursiyerimiz ilgi, yetenek ve beklentilerine göre kurslarımızdan faydalanmışlardır” dedi. Ayrıca halk eğitim merkezi bünyesinde 18 kişilik anasınıfı bulunduğunu ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Sandalcı; “Merkezimizde açık öğretim ortaokulunda 202, açık öğretim lisesinde 738 olmak üzere toplam 940 açık öğretim öğrencimizin de işlemleri yürütülmektedir. Sosyal Kültürel kurslarımız ise toplumun mual değerlerinin yükseltilmesi, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı sağlayan etkinliklerimizdir. İlimizin bir nevi Kültür Merkezi özelliğini taşıyan konferans salonumuzda bu dönem içerisinde 97 etkinliğe ev sahipliği yaptığımızı belirtmek isterim.  Gönüllerindeki güzellikleri sergilediklerine inandığım kursiyerlerimize, tüm çalışmaları birlikte yürüttüğüm idareci, öğretmen, memur, teknisyen, hizmetli arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, hizmet sunumunda işbirliği yaptığımız kurumlarımıza, sicil toplum kuruluşlarımıza kurumumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kursiyerlerden duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere sahneye gelen 70 yaşındaki Güner Öztürk ise 52 yıl önce Kız Meslek Lisesinden mezun olduğunu ama içindeki çalışma ve üretme azminin hiç bitmediğini söyledi. Öztürk; “Bundan 33 yıl önce burada Halk Eğitim Merkezinin kursları ile tanıştım.  Halk Eğitimim Merkezinin daha disiplinli, daha planlı çalışma programı ile öğretmenler eşliğinde daha güzel bir şeyler yapmak istedim ve kurslara devam ediyorum. Burada arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz bilgi paylaşımı ile sadece iş yapmıyoruz. Bilgi paylaştık, güzel şeyler öğrendik. Bayanlar evde oturmasınlar, öğrenmenin yaşı yoktur, Halk Eğitim Merkezine gelip buradaki kurslardan güzel şeyler öğrenip, boş vakitlerini değerlendirebilirler. Çünkü zaman çok değerli, bu zamanı evde oturarak boşa harcamamak gerekiyor ve sürekli yeni bir şeyler öğrenmek için çaba sarf etmek gerekiyor ” dedi.
Daha sonra söz alan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya tüm kursiyerleri tebrik etti. Çetinkaya; “Bilgi ve teknoloji günümüzde çok hızlı gelişiyor.  Bilgi ve teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği ortamda inşaların yaşamlarındaki ilk 20-25 yılında eğitim öğretim kurumlarında aldıkları bilgiler ile yetenekler ve kazanımlarla hayat boyu devam etmeleri mümkün değildir. Bu gerçekten yola çıkarak Hayat Boyu Öğrenme sloganı ile örgün eğitim kurumlarında başlatılan eğitimin yaygın eğitim kurumları ile insanların hayatına yaymak amacıyla Halk Eğitim Merkezlerimiz çok farklı bir işlev kazandı son yıllarda. Belirli bir amaç, belirli bir kurs için bir araya gelmiş en az 10 kişiye istedikleri her yerde istedikleri her türlü eğitimi verebilecek durumda şuanda Halk Eğitim Merkezlerimiz.  Sinop gibi küçük bir ilde de açmış olduğumuz kurslar 100’lere, kursiyerlerimiz 1000’lere ulaşmıştır. İnsana yapılan yatırın yatırımların en değerlisidir ve insana yapılan en değerli yatırım eğitimdir. Bizler ne kadar kurs açarsak açalım eğer sizler bu kurslara katılmazsanız kursların hiçbir anlamı yok. Sizlere katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biraz önce Güner teyzemiz duygularını çok içten duygularla ifade etti. Ben hayatımın hiçbir döneminde boş kalmadım, hep bir şeylerle uğraştım ve bir şeyler yapmak için koşturdum ve inşaların hayatında boş kalması kadar kötü bir şey yok. Boşluk çok kötü bir şey rabbimden dileğim kimseyi boş bırakmasın. İnsanların mutlaka kendisi gibi başka insanlarla bir araya gelmesi bir şeyler üretmesi çok önemli, hayatına önem kazandıran bir şey. İlla sabah 8 akşam 5, maaş karşılığı bir şeyler yapmak değildir çalışmak, önemli olan insanların içinden gelerek bir şeylere katılıp, bir şeyler üretmesi çok daha önemli diye düşünüyor ve sizleri bu kurlara katıldığınız için tebrik ediyorum. Kurslarımızın çok küçük bir kısmı gözle görünür, elle tutulur bir kısmı böyle şeyler üretip sergiliyorlar. Ama buz dağının görünen yüzünün altında çok daha büyük görünmeyen bir kısmı olduğunu unutmamamız gerekir.  Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri bu yaygın eğitim kurslarına katılımlar ile kendini gösteriyor. Ömür Boyu Öğrenme sloganı altında son yıllarda da ülkemiz çok büyük bir atak göstermiş durumda. İnsanlarımızın bu tür kurslarda kazanmış oldukları bu yetenekler sayesinde ülkemizin ilerleyen dönemde gelişmişlik hızında çok farklı bir boyut ve ivme kazanacağına ben inanıyor, tekrar kurslarımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor  ve daha sonraki yıllarda daha farklı kurslarda sizleri tekrar aramızda görmek istediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları gösterilerin sunumu ardından, kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak serginin açılması ardından Vali Çetinkaya ve protokol üyeleri sergiyi gezerek sergideki ürünler hakkında bilgi aldılar.
 
Editör: Vitrin Haber