Sinop Hayaller Tiyatrosu 2014 – 2015 tiyatro sezonuna Aralık ayından itibaren sahneleyeceği eserlerle sanatseverlerle buluşacak. 

Yeni sezonun hazırlıklarına başlayan Sinop Hayaller Tiyatrosu, yetişkinler için hazırladıkları Türkiye’nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitabı yazarlarından Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı “Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?” adlı oyun ve çocuklar için hazırladıkları “Yaramaz Tilki” adlı oyunla tiyatro severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu sezon Sinopluları tiyatronun çok önemli eserleriyle buluşturacaklarını kaydeden Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Ortaya koyduğumuz sanatsal etkinlikleri yalnızca senenin belli zamanlarıyla sınırlandırmıyoruz. Yeni sezonda birbirinden güzel oyunlarımız var. Sanatın tüm güzelliklerini Sinop’ta icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tiyatro da bu güzelliklerden biridir. Tiyatro seyirciyle güzeldir, tiyatronun olmazsa olmazı seyircidir. Tüm tiyatro severleri oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum” dedi.

Perdelerin açılmasına sayılı günler kala prova çalışmalarını hızlandıran Sinop Hayaller Tiyatrosu oyuncuları, yeni sezonda seyircilere yine renkli ve eğlenceli oyunlar sunacaklarını söyledi. Sahnelerde doğal halleriyle oldukça renkli görüntüler oluşturan sanatçılar, provaların en heyecanlı döneminde olduklarını kaydetti. “Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?” adlı yetişkin oyunu ve “Yaramaz Tilki” adlı çocuk oyunu Sinop Hayaller Tiyatrosu’nun ilk turdaki yeni sezon oyunlarından.

Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Geçen yıl binlerce Sinoplu’yu tiyatroyla buluşturduk. Yeni sezona oldukça iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu yıl da Festivallere katılacak, Sinop’un bütün ilçelerine giderek binlerce seyirciyi tiyatronun etkileyici atmosferiyle buluşturacağız.” dedi.
Editör: Vitrin Haber