Türkiye'nin en prestijli tiyatro ödüllerinden biri olarak kabul edilen "Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri" Samsun'da sahiplerini bulacak. Ödül töreninde Sinop Hayaller Tiyatrosu “Umut Veren Tiyatro” ödülünü alacak.

Seçici kurul tarafından, yüzlerce oyun, oyuncu yönetmen ve teknik ekip arasından ödüle layık görülenler 25 Ekim'de Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'ndeki galada Direklerarası Seyirci Ödülleri sahiplerine takdim edilecek. Ünlü isimlerin katılacağı gecede, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a da Sanata Destek Özel Ödülü takdim edilecek.
Bu yıl 15. kez gerçekleştirilecek olan Direklerarası Seyirci Ödülleri'nin "Karadeniz Tiyatroları Töreni" 25 Ekim 2015 Pazar günü Saat 20.00'de, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Ödül töreninde, Direklerarası Seçici Kurul tarafından ödüle layık görülen Yönetmen, Oyun, Oyuncu, Teknik Ekip, Tiyatroya Destek olan kurumlar başta olmak üzere 50'nin üzerinde isim ödüllerini alacak.
Direklerarası Seyirci Ödülleri Seçici Kurul Üyeleri'nin, perde açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları, Halk Jürisi olgusu ile değerlendirdikleri bir ödüllendirme sistemi. Seçici kurul üyeleri, sezon oyunlarını performans ve tasarım kategorilerinde değerlendirirken, aldıkları haz duygularını ölçüt alarak seyrederler ve değerlendirmelerini de eleştirel olmayan seyirci bakış açısıyla yaparlar. Ödüle aday oyunlar değerlendirilirken, oylamalar sadece oyunu seyreden seçici kurul üyeleri arasında yapılır. Büyük katılımla gerçekleştirilecek olan organizasyonda Sinop Hayaller Tiyatrosu “Umut Veren Tiyatro” ödülünü alacak. 
Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü de, Sanata Destek Özel Ödülü'nün haricinde Tiyatro İçin Emek Ödülü'ne, (Avni RAKOP - Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ) Ceren Olpak'ın yazdığı Gün Anneme Gebe adlı oyun ile Kadın Oyuncu Performans Ödülü'ne, (Saliha Çandar - Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü) ve Yönetmen Ödülü'ne (Suat Onur Çalık - Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü) layık görüldü.

Yaşanan gerçek hikayelerden yola çıkarak “Kadın, Silah, Şiddet" üçgeninde gelişen Taner Baran'ın yazdığı “Doğum, Düğün ve Ölüm” adlı oyunu ile Düşevi Oyuncuları Prodüksiyon Ödülü'ne layık görüldü.
15. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Karadeniz Tiyatroları Ödül Töreni'nde ödüle layık görülen diğer tiyatroların illeri Giresun, Ordu, Trabzon ve Zonguldak oldu.
Tiyatro dünyasının Karadeniz Bölgesi'ndeki önemli isimlerini Samsun'da buluşturacak olan 15. Direklerarası Seyirci Ödülleri Karadeniz Ödül Töreni'ne Tiyatro Sanatçısı ve Oyun yazarı Semih Sergen, İzmir Bailamos Dance Academy Dansçıları ve Amisos Çok Sesli (Akapella) Korosu da sunumlarıyla katkıda bulunacaklar.
İHA
Editör: Vitrin Haber