İstanbul Feshane’de düzenlenen “Sinop Tanıtım Günleri”ne katılan Sinop Hayaller Tiyatrosu ekibi sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.

İstanbul Feshane’de 11 - 14 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Sinop Tanıtım Günleri”nde; Sinop Hayaller Tiyatrosu ekibi ilk olarak Beşiktaş meydanında düzenlenen hamsi şenliklerinde gelen konuklara Sinop'a özgü oyunlardan hazırladıkları gösteriler ile görsel bir şölen sundu. Daha sonra Taksim İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ”Helesa” yürüyüşüne katılan Sinoplu tiyatrocular; çeşitli kostüm ve figürlerle yürüyüşe renk kattı. Tiyatrocu gençler, meraklı gözlerle kendilerini seyreden insanlara birlikte Sinop yöresine ait türküleri hep bir ağızdan söylediler.

Feshane’de düzenlenen “Sinop Tanıtım Günleri”nde de Sinop Hayaller Tiyatrosu oyuncuları “Sinop” için çalışmaya devam etti. Tanıtım Günleri’nin ilk gününde İlker Görkem tarafından yazılan “Hacivat & Karagöz Sinop'ta” adlı oyun, gösteriyi izlemeye gelen Sinoplular tarafından ilgiyle izlendi. Tanıtım Günleri’nin diğer günlerinde sırasıyla “Meddah” gösterisi ile “Tuzsuz Deli Bekir & Oğlu” adlı orta oyunu büyük beğeni topladı.

Sinop Hayaller Tiyatrosu oyuncularının; adları Sinop ile anılan tarihi şahsiyetlerin (Diyojen, Kral Midritad, Şerif Bey, Emir Tayboğa ve Seyit Bilal Hz.) kostümlerini giymesi ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 

Feshane’de düzenlenen “Sinop Tanıtım Günleri”nin açılışına katılan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Diyojen”i canlandıran Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül ile Sinop ve Sinoplu tarihi şahsiyetler üzerine sohbet etti. 

Organizasyonun başından sonuna kadar yorulmadan çalışan Sinop Hayaller Tiyatrosu’nun başarısı uzun süre dillerden düşmeyecek gibi görünüyor.

Editör: Vitrin Haber