Çorum’da faaliyet gösteren Hatti Fotoğraf topluluğu üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Sinop’ta foto safari yaptı. Sinop tarihi, turistik ve kültürel mekanlarını gezen topluluk, bol bol fotoğraf çekti.

2009 yılında Çorum'da kurulan ve adını Hatti ülkesinin başkenti olan Hattuşa'dan alan Hatti Fotoğraf Topluluğu, Çorum‘un fotoğraf sanatı kültürüne katkı sağlamak ve çeşitli etkinlik ve geziler düzenleyerek Çorum halkına ve fotoğraf sanatı kültürüne hizmet veriyor. Amasya, Kapadokya, Ilgaz Kayak Merkezi/Kastamonu gezileri gerçekleştiren Hatti Fotoğraf Topluluğu'nun bu sefer ki adresi Sinop oldu. Hem şehrin tarihi dokusunu görmek hem de Hatti Fotoğraf Topluluğu'nu Sinoplulara tanıtmak amacıyla Mart ayının son günlerinde 50 fotoğraf sevdalısı ile Sinop'a gelen grup, gezi boyunca Sinop'ta Hamsilos, İnce Burun, Sinop Cezaevi, Sinop Kalesi, Şehir Merkezi ve Tatlıca (Erfelek) Takım Şelalelerinde fotoğraf çekimleri yaptı. Ekip şehrin tarihi ve kültürel dokusunu yakından inceleme fırsatı buldu. 

Hatti Fotoğraf topluluğu yöneticisi Altan Özeskici bu tür etkinliklerle farklı kültürleri yakından görme şansı elde ettiklerini belirtti. Gezinin planlama ve organizasyonunu yapan Hakan Nergisli, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.
Editör: Vitrin Haber