Sinop Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan yöresel el sanatları sergisi açıldı.

Aşıklar Düğün salonunda gerçekleştirilen yöresel el sanatları sergisinin açılışına, Belediye Başkanı Baki Ergül, Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekin Baş, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yüksel Sandalcı, usta öğretici öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2014-2015 yöresel el sanatları sergisinde tarihimizden kesitler sunularak hazırlanmış olan otantik şark köşesi tam anlamı ile katılımcıları tarihte yolculuğa çıkarttı. Sergide bakır bakraç, bakır cezve, çıkrık, çanak, ip eğirme çıkrığı, kandil, susak, Ayancık yöresine ait tarihi keten dokuma, pamuk dokuma, tepsi işleme, çanta, yazma işleme, havlu işleme, iğne oyası tespih, tablo, tel kırma, Sinoplu Hanife Teyzenin 131 yıllık tarihi keten giysisi, takılar ve çeşitli el işi ürünler sergileniyor.
 
Sergi hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yüksel Sandalcı sergilenen tüm ürünlerin halk eğitim merkezinde eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlandığını söyledi. Sandalcı; “Burada Halk Eğitim Merkezimizde açılan Yöresel El Sanatları Kurslarımızdan bir tanesinin yapmış oldukları ürünler sergilenmektedir. Sergimizde özellikle tarihi 130 yıllık ketenler üzerine yapılan işlemeleri günlük yaşamımızda daha kullanılabilir hale getirmek ve tarihi kültürümüzü el sanatlarımızı yaşatarak yeni nesillere sunmayı amaçladık. Burada el emeği geçen öğretici öğretmenlerimize, kursiyerlerimizi tarihimizi yaşatmak üzere yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor ve 9 Haziran Salı Günü Saat 10:00 da Halk Eğitim Merkezince Yıl boyunca yapılan tüm çalışma örneklerinin sergileneceği Yıl sonu sergisine tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
 
Sergilenen bazı ürünlerde Ayancık yaka ve paça işlemelerinin de bulunduğunu söyleyen Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğretici Yasemin Erol;  “Yaklaşık 5 -6 yıldır Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğretici olarak görev yapmaktayım. Amacımız Ayancık yaka işini modernize hala getirerek günümüzde nasıl kullanabiliriz. Çantalarda, tepsilerde, kolyelerde, örtülerde kullanıp çocuklarımıza çeyiz ve satış amaçlı modernize ederek elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ayancık yaka ve paça işlemelerini çantalarda, takılarda, göyneklerde modernize ederek kullandık” dedi.  
 
Editör: Vitrin Haber