Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Atatürk'ün Sinop'a gelişinin yıl dönümü olan 15 Eylül tarihinde Sinop'ta ünlü ressamların eserlerinden oluşan bir resim sergisi açacak. Sinop eski Konservatuvarı Salonunda açılacak resim sergisinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 86. yıl dönümü Sinoplu sanatseverlerle birlikte kutlanacak. 
 
1909 yılında “Osmanlı Ressamlar Cemiyeti” adıyla kurulan ve yüz yılı aşkın bir süredir etkinliğini sürdüren Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, ülkemizin en eski ve köklü sanat kurumları arasında yer alıyor.
 
Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Türk Sanat Tarihi’nin gelişimi içinde sahip olduğu saygın konumun getirdiği sorumluluk bilinciyle, güncel yorumlarıyla geleneksel Türk Resmi’ne sahip çıkarken; aynı zamanda plastik sanatlar alanındaki çağdaş yaklaşımları da desteklemekte; İstanbul, Ankara, İzmir gibi sanatsal etkinliklerin yoğun olarak gerçekleştiği merkezlerin yanı sıra Anadolu’nun çeşitli illerinde de sergiler düzenleyerek, plastik sanatlar kültürünün yaygınlaşması derneğin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. 
 
Dernek üyesi on iki sanatçının farklı tekniklerdeki eserlerinden oluşan ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün himayesinde hazırlanan “Güzel Sanatlar Birliği Üyelerinden Bir Kesit” başlıklı sergi, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü Sinop eski Konservatuvarı Salonu’nda açılacak. 16 Eylül 2014 Salı günü, Sinop Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu’na taşınacak olan sergi, 19 Eylül Cuma gününe kadar bu salonda izlenebilir.
 
Güzel Sanatlar Birliği üyesi sanatçılar 17 Eylül 2014 Çarşamba günü Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız’ın daveti üzerine; Ayancık Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda ikinci bir sergi açarak, Ayancıklı sanatseverlerle de bir araya gelecek.
 
Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği’nin, Anadolu’nun en kuzey ucunda yerleşik kültür ve sanat ortamı ile buluşmasını sağlayan, Eğitimci Erdoğan Erkaymaz’ın katkılarıyla sergiye katılan sanatçıların isimleri ise şöyle: "Aynur Yıldırım, Ayşegül Bayraktar, Feryal Taneri, H.Fehmi Bildik, Mahbube Akar, Nazan Akpınar, Nihal Güres, Nilüfer Çile, Özlem Kalkan Erenus, Salime Kaman, Selçuk Uçku, Verjin Şabcı"

Editör: Gülay Yıldırım Kavak