Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK), 14 ülkeden 350'ye yakın fotoğraf sevdalısını ve 150 çocuğu 19. kez Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması için 
Sinop'ta bir araya getiriyor. 

Karadeniz’in bakir ve çağdaş kenti, Kuzey’in İncisi, Antik çağın düşünürü Diyojen’in memleketi Sinop, eşsiz güzellikte koyları, limanları, gölleri, şelaleleri, kaya mezarları, kaleleri, tarihi, doğası, kuşları, flora ve fauna çeşitliliği, yaşam alanları ve köyleri ile objektiflerinizden görüntülenmeyi ve DOGAY’a ev sahipliği yapmayı bekliyor.

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK), 2015 yılı Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması'nı (DOGAY) 15-18 Mayıs tarihleri arasında Sinop’ta düzenleyecek. Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Ayancık, Gerze ve Erfelek Belediyelerinin desteği ve yerli- yabancı fotoğrafçıların katılımıyla gerçekleşecek olan DOGAY'da geçtiğimiz yıl yurtdışından rekor katılım gerçekleşmiş; Filistin, Romanya, İtalya, İran, İngiltere, Ürdün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 87 fotoğrafçı olmak üzere toplam 138 fotoğrafçı etkinlik için Burdur'a gelerek binlerce kare ile Burdur’u belgelemişti. 6 kategoride toplam 24 ödül kupası ve 36 mansiyon dağıtılırken, 2 özel ödül ile 250 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu. Uluslarası patronaj olarak United Photographers International (UPI) adına altın, gümüş, bronz madalya ve 36 mansiyon dağıtıldı. Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP -Auspices) himayesinde birincilere anı madalyası verildi.

DOGAY'ın bir diğer bölümü olan, amacı çocuklara da fotoğrafı sevdirmek ve farkındalık yaratmak olan ÇOCUK DOGAY da aynı tarihte eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Sinop ve çevresinden 100, Anadolu’nun diğer bölgelerinden 50’ye yakın çocuğun katılımı ile hayata geçecek olan ÇOCUK DOGAY’da her çocuğun çektiği kareler ödül töreninde gösterilecek ve DASK arşivine alınacak. Ödül töreninde yarışmaya katılan tüm çocuklara ayrıca Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Ayancık, Gerze ve Erfelek belediyeleri ve diğer sponsorlar ile DASK tarafından hediyeler verilecek.

Editör: Vitrin Haber