Kısa adı “DASK” olan “Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği” tarafından bu yıl on dokuzuncusu yapılacak olan DOGAY (Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması) 15-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında Sinop’ta düzenlenecek.

Sinop Valiliği himayesinde, Sinop Belediyesi, Gerze, Ayancık Boyabat ve Erfelek ilçe Kaymakamlık ve Belediyelerinin katkıları ile yapılacak olan DOGAY 2015 yarışmasına bu yıl yurtdışından ve yurt içinden yarışmacı ve ziyaretçileriyle rekor katılım bekleniyor. 
 
DOGAY2015’e, Türkiye - Yunanistan - Ürdün - İtalya - KKTC - Filistin - İran – Suriye – Cezayir – Çin – Mısır’dan  fotoğrafçılar katılacak. Anadolu’nun birçok ilinden ve yurtdışından katılan fotoğraf tutkunları iki gün boyunca binlerce fotoğrafla Sinop’u fotoğraflayacaklar. 6 kategoride toplam 30 ödülün verileceği yarışmada; Karadeniz’in incisi Sinop; limanları, gölleri, şelaleleri, kaleleri, doğası, kuşları, bitki çeşitliliği ve köyleriyle yüzlerce yerli ve yabancı fotoğraf sanatçısı tarafından fotoğraflanacak.
DOGAY Fotoğraf Yarışmasının diğer bir bölümü de; amacı çocuklara da fotoğrafı sevdirmek ve farkındalık yaratmak olan Çocuk Dogay.

 Çocuk DOGAY; Sinop Merkez, Gerze, Ayancık Boyabat ve Erfelek ‘ten 117 çocuk, Anadolu’nun diğer bölgelerinden 50’ye yakın çocuğun katılımı ile gerçekleşecek. Her çocuk katılımcının çektiği en iyi kare ödül töreninde gösterilecek ve DASK arşivine alınacak. Ödül töreninde yarışmaya katılan tüm çocuklara hediyeler verilecek.
 
Yarışma; kayıt işlemleri, fotoğrafların çekimi, yarışacak karelerin seçimi, fotoğrafları seçici kurul tarafından değerlendirmesi ve ödül töreniyle birlikte Sinop'ta 72 saatte gerçekleştirilecek. Her katılımcıya aynı zaman diliminde, aynı ortamda, aynı iklim ve ışık koşullarında fotoğraf çekerek ‘’eşit koşullarda yarışma’’ olanağı tanınmakta.

Yarışmada yer alacak seçici kurul üyeleri ve yarışma programı ise şöyle; 
Seçici kurul üyeleri:
Ayman LOFTY           Mısır              
Baybars SAĞLAMTİMUR   Türkiye          
Cem Orkun KIRAÇ       Türkiye          
Doğanay SEVİNDİK      Türkiye          
Enzo RIGHESCHI        İtalya             
Erdoğan PURÇLUTEPE    Türkiye          
Haluk UYGUR           Türkiye
Necmettin KÜLAHÇI     Türkiye          
Tuğrul ÇAKAR          Türkiye          

YARIŞMA PROGRAMI

14 Mayıs 2015 Perşembe
12:00-24:00    Kayıt                           (İskele Meydanı, Sinop)
15 Mayıs 2015 Cuma
12:00-24:00    Kayıt                           (İskele Meydanı, Sinop)
19:30-21:30    Açılış Kokteyli ve Brifing      (İskele Meydanı, Sinop)
16 Mayıs 2015 Cumartesi
*Saat: 05:30  - Fotoğraf çekimi birinci gün.
Yarışmacılar, iki gün boyunca (16-17 Mayıs 2014 Cumartesi ve Pazar), belirlenen yarışma alanında (Sinop ili ve ilçelerinde) çekim yapacaklardır.
*Saat: 08:30- 17:00 ÇOCUK DOGAY çekimleri (Sinop merkez – Ayancık – Erfelek – Gerze – Boyabat)
*Saat: 21:30 Ülkelerin Fotoğraf Gösterimi ( Yer: İl özel İdaresi Karakum Tesisler
17 Mayıs 2015 Pazar
*Saat: 05:30 Fotoğraf çekimi ikinci gün.
-Fotoğrafların teslimi (İskele Meydanı, Sinop)
18 Mayıs 2015 Pazartesi
09:00-17:00 Seçici Kurulun fotoğrafları değerlendirmesi
19:30-23:00 Ödül Töreni       (İskele Meydanı, Sinop)

Editör: Vitrin Haber