Ankara Sinema Derneğince bu yıl 21'incisi düzenlenen "Gezici Festival", 27 Kasım-10 Aralık'ta Ankara, Bursa ve Kastamonu'da sinemaseverlerle buluşacak. 18. Gezici Festivale ev sahipliği yapan Sinop’ta sinemaseverlerle birbirinden güzel filmleri buluşturan festival dört yıl boyunca Sinop’ta gösterimler yapmıştı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Gezici Festival, 1995'ten bu yana dünya ile Türk sinemasının en yeni ve çarpıcı filmlerini, ülkenin değişik kentlerindeki sinemaseverlerin ayaklarına götürüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı verdiği festival kapsamında, başkentte 27 Kasım-3 Aralık, Bursa'da 4-7 Aralık, Kastamonu'da ise 9 ve 10 Aralık'ta gösterimler yapılacak. 
Özel bölümleri ve konuklarıyla dikkati çeken etkinlikte, bu yıl da sinema üzerine söyleşiler ve çeşitli atölye çalışmaları yer alacak.  
Festivalle, Türk sinemacılar ile yabancı meslektaşlarının bir araya getirilerek, ortak projelerin oluşmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. 
Gezici Festival kapsamında, 20 yılda Ankara, Artvin, Bakü (Azerbaycan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Yunanistan), Edremit, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna (Bosna Hersek), Sinop, Tiflis (Gürcistan), Üsküp (Makedonya) ve Van'da gösterimler yapıldı. 
AA

Editör: Vitrin Haber