Anatolia Turizm Akademisi - TUYED işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlediği 8. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na bu yıl 63 farklı ülkeden 475 karikatür sanatçısı, toplam 920 eser yolladı. Yarışmaya Boyabat’tan katılan genç karikatürist Cennet Külcü, eseri ile mansiyon ödülüne layık görüldü. 

Boyabatlı karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi olan Cennet Külcü “Turizmin Geleceği” konulu 8. uluslararası karikatür yarışmasında kazandığı “Mansiyon Ödülü”nü 20 Mayıs Cumartesi günü İstanbul/Dudullu Sheraton Otelde düzenlenen törenle aldı.
Yarışmada büyükler kategorisinde birincilik ödülünü Ukrayna’dan Oleksy Kustovsky, ikincilik ödülünü İran’dan Ali Shafei, üçüncülük ödülünü de Türkiye’den Cemalettin Güzeloğlu kazandı.
18 yaş altı kategoride “Mansiyon Ödülü” kazanan Cennet Külcü dünyanın usta sanatçılarıyla birlikte aynı sahneyi paylaşırken oldukça heyecanlıydı.

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıfında okuyan ve ustası Aşkın Ayrancıoğlu ile çalışmalarını halen sürdüren Cennet Külcü, geçtiğimiz aylarda İtalya’da düzenlenen karikatür yarışmasında da “Başarı Ödülü” kazanmıştı.
Yarışmada Cennet Külcü’nün karikatürüyle birlikte Aşkın Ayrancıoğlu’nun karikatürü sanatçılar kategorisinde, öğrencileri Rümeysa Gül Tunç, Esmanur Güler, Kübra Dağdelen, Didar Aşkın Ayrancıoğlu ve Songül Şep’in karikatürleri de 18 yaş altı kategoride sergiye seçildi ve yarışma kitabında da yayımlandı.

 
Editör: Vitrin Haber