Sinop Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen kitap fuarı kapsamında Sinop’a gelen ünlü yazarlar Sinoplularla buluştu. 25 Temmuz-03 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kitap fuarında birçok yayın evinin eserlerinin yer aldığı kitapları bulma imkanı yakalayan vatandaşlar ayrıca birbirinden değeli yazar ve sanatçılar ile de bir araya geldi. 25 Temmuz günü şair, yazar, çevirmen ve edebiyatçı Ataol Behramoğlu’nun söyleşi gerçekleştirdiği fuarda son olarak Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, Sinoplularla bir araya geldi. 

Tarihi Sinop Cezaevi yanında buluna Sebahattin Ali sokakta gerçekleştirilen söyleşi öncesinde çeşitli kitapların sergilendiği stantları gezen Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. 

Daha sonra bir söyleşi gerçekleştiren Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ve olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Söyleşi sonrasında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gazeteci Yazar Saygı Öztürk'ün Sinop'ta bulunmasından duyduğu memnuniyeti belirtirken yakın tarihe bu denli hakim olmasından ve bunu en açık, tarafsız ve ilkeli bir biçimde bugüne yansıtmasının çok önemli olduğunu, herkesin bu yolda ilerlemesi gerekliliğini dile getirdi.

Başkan Ergül söyleşi sonunda Gazeteci Yazar Saygı Öztürk'e Sinop'a özgü el yapımı tekne modeli hediye etti.
Söyleşiye Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber