Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 23'üncü Gezici Film Festivali'nin Sinop ayağı sona erdi. 

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonu'nda düzenlenen kapanış programında konuşan Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, festival boyunca 16 filmin izleyiciyle buluştuğunu söyledi. 

Festivalin Sinop ayağının "Körfez" adlı filmle tamamlandığını vurgulayan Boyacıoğlu, festivale yaklaşık 4 bin izleyicinin katıldığını dile getirdi. 

Ahmet Boyacıoğlu, Sinop'ta 5'inci kez bu festivali gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Festival süresince 6'sı çocuk, 10'u yetişkin, toplamda 16 film izleyicilerle buluştu. Ayrıca bazı filmlerimizin yönetmenleri ve oyuncuları da festivale katılım sağladı. Filmlerin ardından izleyicilerle bir araya geldiler. Bizim açımızdan çok verimli bir festival oldu. Sinop halkı her sene salonları dolduruyor. Onların ilgi ve alakalarından çok memnunuz. Umarım önümüzdeki yıllarda yine aynı şekilde devam ederiz. Salon sıkıntısı da yeni kültür merkezi inşaatının tamamlanmasıyla ortadan kalkmış olacak. O anlamda gelecek yıl daha fazla etkinlik yapılabilir." 

Boyacıoğlu, festivale destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademisi'ne de teşekkür etti. 

Festival boyunca "Chavela, Düğün Davetiyesi, Erkekler Ağlamaz, Hayaletler Kenti, Melekler Beyaz Giyer, Mutlu Son, Tarihsiz İmzasız, Mekanlar ve Yüzler" adlı filmler izleyiciyle buluştu.