Sinop Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Sinop Kitap Günleri kapsamında Sinop’a gelen Eğitimci ve Yazar Erdal Kara,  ile "Engelsiz" edebiyat adlı söyleşi ve imza günü düzenledi. Kara’nın yaptığı söyleşiye Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez ile çok sayıda dernek üyesi, sivil toplum örgüt temsilcileri ve okurlar katıldı. 

Söyleşide Yazar Kara, toplumun engellere olan ön yargısının değişebilmesi için edebiyatın dilinin de özel bireylerimize olan etiket dilini değiştirmesi gerektiğini söyledi ve örnekler verdi.

Eğitimci - Yazar Erdal Kara, söyleşi sonrasında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kara daha sonra "Sarı Buğday Mavi Umut" adlı romanını okuyucularla imzaladı.

Sinop 3. Kitap Günlerine katılmaktan mutlu olduğunu söyleyen Kara,  "Böylesine güzel bir kitap günlerinin halkla buluşmasına vesile olan başta Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki Ergül, Fuar Organizasyon sorumlusu Asuman Toroman, Erkan Turan ve Erkan Yavuz olmak üzere katkı sunup destek verenlere teşekkür ederim. Kitap en çok Sinop okuyucularına yakışıyor" dedi.

 
Editör: Vitrin Haber