231 güreşçinin katıldığı müsabakalara katılım çok yüksek olurken, Samsunlu Recep Taslak başpehlivanlığa uzanan isim oldu.

Kırkpınar Cazgırlarından Kemal Karga ve Kasım Arslan' ın sunuculuğunu yaptığı Dikmen Yağlı Güreş Festivalinde, finale çıkan ve ikinci olan isim Manisa’dan katılan Hüseyin İyican oldu. Üçüncülük müsabakalarında ipi göğüsleyen Tokat’tan Onur Balcı olurken, başpehlivanlık yarışının dördüncüsü ise Faik Sezgin oldu.

Güreşlerde dereceye girenlere plaketleri protokol terafından takdim edildi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, sırık kebabının kilosu 70-75 liraya alıcı buldu. Kurulan stantlarla panayır havasında geçen festivale, Sinop ve çevre illerden birçok kişi akın etti ve katılım sağlayan yaklaşık 3 bin kişiye yöresel yemeğimiz 'keşkek' ikram edildi.

Daha sonra Vali Hasan İpek 52.Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Kültür festivaline katkı sunan Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu ve Çağla Y0apı Sahibi Halil Beşli’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket ve kotra hediye etti.


Editör: Vitrin Haber