Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından çocukların hastanede geçirdikleri zamanı daha eğlenceli hale getirebilmek amacıyla, hastane duvarlarını, masal kahramanlarının resimleriyle donattı. 

Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile gerçekleştirilen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Servisi Polikliniği resim çalışmaları tamamlandı. Toplam 3 aylık bir çalışma sonucunda 8 hasta odası ve 2 çocuk doktoru odası resimlendi.

Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenlerinden Huriye Durmaz ve öğrencileri, çocukların hastanede geçirdikleri süreleri daha neşeli ve eğlenceli hale getirebilmek amacıyla Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde odaların duvarlarını, onların hayal dünyalarındaki masal ve çizgi film kahramanları ile resmettiler. Çocuklar kadar hasta yakınlarının ve ziyaretçilerinde dikkatini çeken resimler üzerine konuşan Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Huriye Durmaz: fiziksel çevrenin çocukların algısı üzerinde ki olumlu etkilerini daha önce de resimledikleri farklı mekânlarda gözlemlediklerini belirterek, resimleri yaparken çocuklar tarafından izlendiklerini ve onlarla beraber bu sürecin çok neşeli ve renkli geçtiğini söyledi. Çocukların her türlü sanat faaliyetleri içerisinde olmaktan çok mutlu olduklarını kaydeden Durmaz, çocuklar için duvarları hayal dünyalarında ki kahramanlarla resmedilmiş bir odada kalmanın çok daha büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. 

Resim Öğretmeni Huriye Durmaz, bundan sonraki hedeflerinin yine aynı şekilde çocukların bulunduğu mekanları resmetmek ve bu tür etkinliklerin içerisinde yer almak olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber