Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanlığı tarafından Uyuşturucu ile Mücadele Kapsamında 16 Mart 2018 tarihinde, Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği tek perde, 9 sahnelik ‘CEHALET’ adlı tiyatro oyunu Sinop Rehberlik Araştırma Merkezinde sergilenecek. 

Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle 16 Mart Cuma günü Saat 19:00’da başlayacak olan tiyatro oyunu hakkında basın açıklamasında bulundu. 

FAALİYETLERİMİZLE HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının kurulduğu günden beri Türk Gençliğine zarar verecek her şeye karşı mücadele ettiğini ve bundan da şeref duyduğunu belirten Karagülle; “Bugün giderek yükselen bir toplum sağlığı sorunu olan ve Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde yaklaşık 243 milyon kişinin kullandığı açıklanan uyuşturucu maddeler, alkol ve her türlü bağımlılık ile ilgili gerek eğitim, gerek sportif gerek ise sanatsal faaliyetler ile mücadelemize devam etmekteyiz” dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türk gençliğini de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çetelerinin ve bunlarla ilişkili odakların kirli oyunlarına devam ettiğini belirten Karagülle sözlerine şöyle devam etti; “Ne yazık ki bu kirli oyunun etkileri sokaklarımızda, okullarımızda hatta evlerimizde kendini hissettirmektedir. Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu’na göre, Türkiye’de 2007’den bu yana yaklaşık 2 bin 500 kişi uyuşturucu madde kullanımından yaşamını yitirdi. 2014-2016 yılları arasında 680 bin 575 kişi uyuşturucu tedavisi görürken, ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’na ise 2,5 yılda toplamda 106 bin 112 çağrı geldi. Raporda, uyuşturucu tedavisinin maliyeti ise sadece ilaç ve tedavi masrafları için 147 milyon 346 bin 531 lira olarak açıklandı. Ayrıca bölücü terör örgütünün en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu maddelerin kullanımı Mehmetçiğin mücadelesine vurulan bir balta, göğsüne sıkılan bir kurşundur”.
Karagülle,  uyuşturucu madde, alkol ve sigara kullanımındaki yaş ortalamasının ilkokul çağına kadar düştüğünü söyledi. 

UYUŞTURUCUYA VERDİĞİMİZ HER CAN TERÖRE VERDİĞİMİZ HER CANDAN FARKSIZDIR
Büyükşehirler başta olmak üzere caddeler ve sokakların madde etkisindeki gençlerle dolu olduğunu belirten Karagülle; “Bu gençler bu çocuklar sizlerin evladı, bizlerin kardeşidir. Uyuşturucuya verdiğimiz her can teröre verdiğimiz her candan farksızdır. Nereli olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun bizim sokaklara kaptıracak hiçbir evladımız, kardeşimiz yoktur, olmayacaktır. Ülkü Ocakları olarak savaşımız çok büyük. Sentetik uyuşturuculardan ve alkol gibi illetlerden gençlerimiz kurtulmalı, bu ve bunlara benzer zehirlerden gençlerimiz uzak durmalıdır. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Uyuşturucu ve benzeri maddelerin Türk Gencinin asil kanına girerek onu kirletmesini engelleyeceğiz. Uyuşturucu ve alkol bataklığına saplanan kardeşlerimizi bu çukurdan kurtarıp topluma faydalı birer genç olabilmesi için mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi de eğitimle, sporla, sanat ile yaparak uyuşturucuya karşı başlattığımız bu savaştan galip çıkacağız” diye konuştu.

TİYATRO OYUNUMUZA TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ
Karagülle sözlerini şöyle sürdürdü; “Genel Başkanımız Olcay Kılavuz’un 2015 yılında yurt genelinde başlattığı, ”Yeni Cephemizin Adı Uyuşturucuyla Mücadele” hareketi kapsamında Ülkü Ocakları olarak topyekün bir seferberliğin içerisine girdiğimiz günden bu yana, Türk gençliğinin bilinçlendirilmesi ve ailelerin duyarlılık kazanması için yurdumuzun dört bir yanında çalışmalar düzenlenmektedir. Bizler de Sinop’ta Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi ve toplumsal farkındalığın arttırılmasını gaye edinmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda 16 Mart 2018 Cuma günü saat 19:00’da il başkanlığımız tarafından organize edilen ‘Cehalet’ adlı tiyatro oyununa tüm hemşehrilerimizi bekleriz”.