Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Çocuk Gözüyle Paylaşmak” Fotoğraf Yarışmasında Yaşar Topçu YBO 7. Sınıf öğrencisi H. Irmak Karakuş “Mansiyon Ödülü (DSLR Fotoğraf Makinesi/Fotoğraf Eğitimi/Plaket)”nün sahibi oldu. 

Çocukların sanata ilgisini arttırmak ve sanat yoluyla kendilerini ifade etmesine olanak sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “Çocuk Gözüyle Paylaşmak” konulu fotoğraf yarışmasına 81 ilden yoğun başvuru oldu. Yarışmaya, fotoğrafa meraklı 12-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençler, bin 681 fotoğraf  ile katıldı.

Yaşar Topçu YBO’lu öğrenciler de öğretmenleri Aşkın Ayrancıoğlu ve İlhami Yorulmaz’ın rehberlik ettiği Fotoğrafçılık Kulübü olarak bu yarışmaya yoğun bir katılım gösterdi. YBO’lu Irmak’ın aynı zamanda karikatür ve resim alanında da ulusal ödülleri bulunuyor.

Seçici Kurul Üyeleri; Dr. Selahattin Güven (ASPB Çocuk Hizmetleri Genel Müdür V.), Coşkun Aral (Uluslararası Savaş Fotoğrafçısı-Belgesel Yapımcısı), Fadime Özkan (Gazeteci-Köşe Yazarı, Star Gazetesi), Sinan Sertel  (Yönetmen), Merih Akoğul(Fotoğraf Sanatçısı - Yazar – Eğitmen), İsmail Küçük (Fotoğraf Sanatçısı), Hamit Yalçın (Fotoğraf Sanatçısı) tarafından 10 Ocak’ta İstanbul’da yapılan değerlendirme sonucunda; Malatya’dan katılan 15 yaşındaki Taha Yetkin’in “Hindi Yemleme” isimli fotoğrafını birinciliğe değer buldu. İstanbul’dan katılan 13 yaşındaki Demet Şevval İlhan’ın “Evime Gel” isimli fotoğrafı ikinci olurken; üçüncülüğe, Ağrı’dan katılan 17 yaşındaki Fırat Boğa’nın “Mutluluğu, Sevinci Beraber Paylaşmak” isimli fotoğrafı değer görüldü.

Sinop-Boyabat’tan katılan 12 yaşındaki H. Irmak Karakuş’un “Soğukta” isimli fotoğrafı, Osmaniye’den katılan 18 yaşındaki İbrahim Kıvcı’nın "Bilgiyi Paylaşma" isimli fotoğrafı ve Mersin’den katılan 13 yaşındaki İdal Dikyar’ın “Umudu Paylaşmak” isimli fotoğrafı mansiyon aldı.

Dereceye giren fotoğraflara ödüllerin önümüzdeki günlerde yapılacak törenle verileceği yarışmada, 38 fotoğraf da sergilenmeye değer bulundu.


 
Editör: Vitrin Haber